Mission: Impossible 6 is nog lang niet uit, maar doet zijn naam nu al eer aan. Een professionele stuntman raakte gewond bij dezelfde stunt die Tom Cruise uitschakelde.

Article continues after the ad

Gebroken enkel

De opnames van de actiefilm Mission: Impossible 6 verlopen niet bepaald soepeltjes. Vorige week schreven we al dat Tom Cruise gewond raakte bij een mislukte stunt. De hoofdrolspeler moest van het ene dak naar het andere springen, maar haalde de overkant net niet. Hierop knalde hij met zijn volle gewicht tegen het gebouw. Tom Cruise brak op twee plaatsen zijn enkel en de opnames zijn hierdoor voor onbepaalde tijd stil komen te liggen.

Noodlot

Nu is bekend geworden dat deze schijnbaar routineuze stunt meer slachtoffers heeft geëist. Een dag voordat het noodlot toesloeg voor Tom Cruise, raakte een stuntman lichtgewond bij de sprong. Net als Cruise kwam de stuntman hard tegen het gebouw terecht toen hij de overkant niet haalde. “De stuntman droeg beschermende vulling in zijn kleding, dus dat heeft hem waarschijnlijk beschermd. Ik weet niet of Tom dat een dag later ook droeg", vertelt een ingewijde.

Paramount geeft aan dat het zesde deel in de Mission: Impossible-reeks in juli 2018 in première gaat. Volgens de studio hebben de ongelukken geen invloed op de releasedatum.