Talkshow DWDD begint maandag weer en dat betekent... Lucky TV komt terug! Dit vonden wij een goed excuus om de allerbeste Lucky TV-fragmenten op een rijtje te zetten. Kom er maar in Willy!

Willy krijgt een zwaard

We beginnen met een Willy-klassieker. Tijdens een of andere ceremonie krijgt de koning een zwaard. Willy krijgt 'em echter met geen mogelijkheid om zijn middel. "Jongens, ken iemand ff helpen?"

Time of my Life

Deze hit maakte van Lucky TV-maker Sander van de Pavert een bekende in de Verenigde Staten, waar het 'duet' tussen Donald Trump en Hillary Clinton viral ging. 

Freek Vonk

"Kom dan, kom dan, kutwurm!" en "fack it, we steken alles in de fik!" Enkele fragmentjes uit Lucky TV en je weet meteen: dit is de hysterische versie van Freek Vonk. De 'echte' Freek kreeg het laatst nog aan de stok met een kaaiman.

    

Gekke Erica

Erica Terpstra verandert in de Lucky TV-versie van haar programma Erica op Reis van een lieve, belangstellende vrouw in een ramptoerist met shag-stem

Boer Aad draait door

Boer Aad was een opmerkelijke verschijning in Boer zoekt Vrouw. Niet zo'n bad boy als boer Remco die weggestuurd werd, maar wel een eigenzinnige man. Lucky TV framet hem als een agressieve hork die een van zijn vrouwen in een kliko dumpt. Gelukkig gaat het met reallife-Aad wel goed; hij is helemaal gelukkig in de liefde

Louis de haan

Het legendarische fragment waarin Louis van Gaal uitbundig een tackle nadoet wordt door Lucky TV vakkundig omgetoverd. Louis de shapeshifter verandert in een haan en rent over het veld. 

Wie is de Mol?

De persiflages op Wie is de Mol? zijn eigenlijk heel simpel: het enige dat Lucky TV doet, is stemmetjes geven aan de kandidaten. En dat werkt! Ellie Lust als robot is een hoogtepunt.

    

Willy als Godfather

Deze geslaagde parodie op The Godfather - inclusief soundtrack! - maakt van Willy een klungelige peetvader die een baby uit zijn handen laat vallen

Dieren met down

Dit filmpje is eigenlijk keiharde kritiek op de stroom aan programma's rond het Syndroom van Down. In 'dieren met down' zie je een duffe hamster, een struikelende hond en een lompe alpaca.

    

Noem me bij m'n eigen naam

Dit is OG Lucky TV. Hier begon het allemaal voor koning Willy. Met een lomp Haags accent, en een hysterisch lachende Max naast zich, veroverde hij voor altijd onze harten. Maxima: "Hij is gek!"

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.