Talkshow DWDD begint maandag weer en dat betekent... Lucky TV komt terug! Dit vonden wij een goed excuus om de allerbeste Lucky TV-fragmenten op een rijtje te zetten. Kom er maar in Willy!

Willy krijgt een zwaard

We beginnen met een Willy-klassieker. Tijdens een of andere ceremonie krijgt de koning een zwaard. Willy krijgt 'em echter met geen mogelijkheid om zijn middel. "Jongens, ken iemand ff helpen?"

Time of my Life

Deze hit maakte van Lucky TV-maker Sander van de Pavert een bekende in de Verenigde Staten, waar het 'duet' tussen Donald Trump en Hillary Clinton viral ging. 

Freek Vonk

"Kom dan, kom dan, kutwurm!" en "fack it, we steken alles in de fik!" Enkele fragmentjes uit Lucky TV en je weet meteen: dit is de hysterische versie van Freek Vonk. De 'echte' Freek kreeg het laatst nog aan de stok met een kaaiman.

    

Gekke Erica

Erica Terpstra verandert in de Lucky TV-versie van haar programma Erica op Reis van een lieve, belangstellende vrouw in een ramptoerist met shag-stem

Boer Aad draait door

Boer Aad was een opmerkelijke verschijning in Boer zoekt Vrouw. Niet zo'n bad boy als boer Remco die weggestuurd werd, maar wel een eigenzinnige man. Lucky TV framet hem als een agressieve hork die een van zijn vrouwen in een kliko dumpt. Gelukkig gaat het met reallife-Aad wel goed; hij is helemaal gelukkig in de liefde

Louis de haan

Het legendarische fragment waarin Louis van Gaal uitbundig een tackle nadoet wordt door Lucky TV vakkundig omgetoverd. Louis de shapeshifter verandert in een haan en rent over het veld. 

Wie is de Mol?

De persiflages op Wie is de Mol? zijn eigenlijk heel simpel: het enige dat Lucky TV doet, is stemmetjes geven aan de kandidaten. En dat werkt! Ellie Lust als robot is een hoogtepunt.

    

Willy als Godfather

Deze geslaagde parodie op The Godfather - inclusief soundtrack! - maakt van Willy een klungelige peetvader die een baby uit zijn handen laat vallen

Dieren met down

Dit filmpje is eigenlijk keiharde kritiek op de stroom aan programma's rond het Syndroom van Down. In 'dieren met down' zie je een duffe hamster, een struikelende hond en een lompe alpaca.

    

Noem me bij m'n eigen naam

Dit is OG Lucky TV. Hier begon het allemaal voor koning Willy. Met een lomp Haags accent, en een hysterisch lachende Max naast zich, veroverde hij voor altijd onze harten. Maxima: "Hij is gek!"

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.