Dat de Britten kunnen zuipen is algemeen bekend. Zelfs de stijlvolle geheim agent James Bond is volgens een universitaire studie een heuse alcoholist!

Aangeschoten

Shaken, not stirred’, luidt de charmante catch phrase van James Bond. Maar volgens de laatste berichten schuilt er achter deze gevleugelde uitspraak een hoop ellende en verdriet. De Britse geheim agent zou namelijk kampen met een serieus alcoholprobleem. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland. De onderzoekers analyseerden 24 Bond-films en daaruit kwam een niet al te rooskleurig beeld naar boven van de aangeschoten agent!

Article continues after the ad

 

 

Fataal

Het onderzoek concludeerde dat Bond in totaal niet minder dan 109 drankjes achterover sloeg. Dat komt neer op 4,5 alcoholische consumpties per film. Het gemiddelde werd flink opgekrikt door Quantum of Solace, waarin Daniel Craig maar liefst 24 drankjes nuttigde. In werkelijkheid had het alcoholpercentage in zijn bloed wel eens een fatale waarde kunnen bereiken.

Werkdruk

Professor Nick Wilson, die het onderzoek leidde, legt de schuld vooral bij Bonds werkgever M. Volgens de professor is de werkdruk van 007 veel te hoog. Daarnaast heeft hij nog wat professioneel advies voor M. “Het zou al een hoop schelen als zijn baas hem niet constant drank aanbiedt op de werkvloer.”