Wat begon als een grap is uitgelopen op een nachtmerrie voor Kathy Griffin. Ze moet op zoek naar een nieuwe baan, door al haar resterende zeven shows is een streep gezet omdat ze een foto deelde waarop ze met een bebloed afgehakt hoofd van president Donald Trump staat. Dit meldt entertainmentwebsite TMZ. Eerder kreeg de Amerikaanse comédienne al van CNN te horen dat ze geen nieuwjaarsshow meer mag maken voor de zender.

Article continues after the ad

Excuses

Griffin ligt sinds dinsdag onder vuur vanwege de foto. Ze ging door het stof, bood haar excuses aan en erkende dat ze te ver was gegaan, maar kon daarmee niet voorkomen dat iedereen haar nu de deur wijst. Ook ontving ze talloze bedreigingen. Kijk voor een samenvatting van de gebeurtenissen naar het filmpje hierboven.

"Trump heeft mijn leven kapotgemaakt"

In een persconferentie stelde een geëmotioneerde Griffin vrijdag dat Trump medeverantwoordelijk is voor de bedreigingen. Hij zou zijn macht gebruiken om 'haar leven te ruïneren'. "Wat mij is overkomen, is nog nooit gebeurd in dit geweldige land. Een zittende president, zijn volwassen kinderen en de first lady proberen mijn leven kapot te maken", aldus Griffin. "Jullie kennen hem, hij zal niet stoppen."

Bedreigingen

Volgens de comédienne zou je niet zo diep door het stof hoeven gaan voor een 'grap'. "De bedreigingen die ik krijg zijn zo gedetailleerd en specifiek. Vandaag ben ik het, maar morgen kan het iemand anders zijn." Griffin vreest zelfs voor de toekomst van haar carrière. "Ik denk niet dat ik die hierna nog heb. Ik zal eerlijk zijn: hij heeft mij gebroken", zei ze huilend.