Nederlanders die balen van het nieuws dat er geen nieuw materiaal van Jeremy Clarkson meer op televisie komt, hebben wellicht geluk. Streamingdienst Prime Video van Amazon komt zeer binnenkort naar ons land en daarop is onder meer The Grand Tour te zien.

Article continues after the ad

Variant op Top Gear

De Britse show is Clarksons eigen variant op Top Gear. Clarkson, die misschien wel ’s werelds populairste tv-presentator is, werd weggestuurd bij het BBC-programma na een reeks omstreden acties. Hij nam kameraden James May en Richard Hammond met zich mee en startte een eigen show: The Grand Tour dus.

The Grand Tour

Naast The Grand Tour heeft Amazon ook de series Conviction en Into The Badlands aangekocht. Laatstgenoemde show is een mix van drama en een flinke portie martial arts. Conviction gaat over de dochter van de president van de VS, die te maken krijgt met chantage.

College Tour

Vanavond is Netflix-baas Reed Hastings te gast in College Tour. Naast het nieuws over Amazon Prime Video dat via RTL-baas Bert Habets komt, vertelt Hastings over een Nederlandse show die geproduceerd wordt voor Netflix. Het programma moet een wereldwijd publiek gaan aantrekken.