Stranger Things Eleven Millie Bobby Brown

Het derde seizoen Stranger Things ging twee jaar geleden in première. Sindsdien kijken fans reikhalzend uit naar het vierde seizoen. Vanwege de pandemie heeft het iets langer geduurd, maar er lijkt eindelijk licht aan het einde van de tunnel.

Article continues after the ad

Stranger Things-producer Shawn Levy beloofde dit weekend dat we niet lang meer hoeven te wachten.  "Om het ongelooflijk voor de hand liggende te zeggen, het heeft veel, veel, veel te lang geduurd en het komt eraan", zo vertelde hij aan Variety.

Wereldreis in één seizoen

Het was dan ook een behoorlijk avontuur om de show verder op te nemen. De opnames vonden namelijk over de gehele wereld plaats. "Ik schoot vlak voor de pandemie in Litouwen. We hebben gefilmd in Georgië, Litouwen en New Mexico, dus het volstaat om te zeggen dat seizoen 4 enorm is", geeft hij alvast een tipje van de sluier. "Het is visueel en verhalend erg ambitieus, veel ambitieuzer dan de voorgaande drie seizoenen." 

The bigger, the better

Het seizoen belooft daarentegen wel beter dan ooit te worden. "De vertraging is grotendeels te wijten aan COVID en het tempo waarin we moeten werken om het veilig te doen, maar het is ook het seizoen dat we ervoor kozen om veel groter te gaan." 

Eerste teaser

We weten qua inhoud weinig over het vierde seizoen behalve dus dat het nog gróter en nog duisterder wordt. De eerste teaser bewees dat al. In de spannende eerste beelden zijn we terug in het Hawkins-lab waar Eleven werd getraind op haar bovennatuurlijke krachten. Wat blijkt? Er zijn daar veel meer kinderen met hetzelfde uiterlijk (en misschien wel dezelfde krachten) als Eleven. Lees hier alles dat we weten over het vierde seizoen


Helaas weten we dus nog niet zeker wanneer Stranger Things seizoen 4 verschijnt. Gelukkig is er tot die tijd genoeg te zien op Netflix. Dit zijn wat ons betreft de beste series om je tot die tijd te vermaken

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.