Het duurt nog even voordat Stranger Things seizoen 2 op Netflix staat, maar de cast en crew lichtten al een tipje van de sluier op over het plot.

Article continues after the ad

The Upside Down

In de eerste teaser zagen we de jongens al in Ghostbusters-outfits. Will is terug bij zijn vrienden Mike, Dustin en Lucas. Het gaat echter niet zo goed met Will, iets wat we al verwachtten naar aanleiding van het einde van seizoen 1. “Hij ziet steeds beelden uit the Upside Down voor zich, de vraag is alleen of ze echt zijn of niet”, aldus Matt Duffer.

De familie Byers

En dat terwijl moeder Joyce Byers (een weergaloze rol van Winona Ryder) het thuis zo normaal mogelijk voor haar jongens probeert te houden. In seizoen 2 krijgt ze een nieuwe vriend, gespeeld door Sean Astin (The Goonies, Lord of the Rings). Volgens Ryder is hij erin geschreven als ‘vaderfiguur’ voor zoons Will en Jonathan.

Nieuwe broer en zus

Volgens Ross Duffer, broer en collega van Matt, zijn het echter Mike Wheeler en zijn zus Nancy die er het ergst aan toe zijn. Dit komt volgens Duffer door het feit dat ze allebei iemand kwijt zijn, die hen dierbaar is. Ze krijgen overigens ook concurrentie van een nieuw broer-zusduo: Max en Billy. Max voegt zich bij de vrienden, Billy daarentegen heeft het wat moeilijk met vrienden maken. Volgens Matt Duffer is zij een ‘great human villain’, zoals we die ook van Stephen King kennen.