Netflix’ bovennatuurlijke avonturenserie Stranger Things is verlengd met een derde seizoen! Netflix kondigde het vervolg zojuist aan. Het komt absoluut niet als een verrassing, maar we melden het graag.

Article continues after the ad

Het Amerikaanse Nielsen berekende dat de eerste aflevering van het tweede seizoen Stranger Things binnen drie dagen 15,8 miljoen keer bekeken werd. Da’s alleen nog maar in de VS! Het was dus niet zozeer de vraag óf er een vervolg zou komen, maar wanneer. Dat uitsluitsel komt sneller dan gedacht, hoewel de makers al over een vijfde seizoen nadenken.

Puber Things

Het oorspronkelijke plan was om het derde en vierde seizoen in één ruk op te nemen. De hoofdrolspelers zijn erg jong, en zitten middenin de puberteit, dus de makers hadden in eerste instantie behoorlijk haast. 

Uiteindelijk hebben de Duffer-broers voor een andere tactiek gekozen. Ze willen tussen elk seizoen een sprong in de tijd maken, zodat de personages op een geloofwaardige manier ouder worden.

Dit lijkt erop te wijzen dat er ook nog wel een vijfde seizoen Stranger Things in het vat zit. Als er slechts vier series gemaakt zouden worden, was er geen bezwaar tegen het opnemen van twee seizoenen tegelijk. Omdat het tweede seizoen eigenlijk niet eindigde met een cliffhanger, hoeft Netflix niet te vechten tegen de snel opgroeiende cast.

2019?

Matt Duffer zei eerder tegen The Hollywood Reporter dat deze aanpak er ook voor zorgt dat de serie elk seizoen anders is. De personages worden ouder, en hun dagelijks leven verandert mee. Daarnaast zei hij het ‘Harry Potter’-effect, waarbij de personages net zo snel opgroeien als de (jonge) kijkers, ook erg leuk te vinden.

Wanneer het derde seizoen Stranger Things van start gaat is nog niet bekend. Naar verluidt worden de scripts nog geschreven. Eind 2018, of misschien zelfs ergens in 2019, lijkt het meest waarschijnlijk.