De makers van Stranger Things hebben een nieuwe film gemaakt over kids met superkrachten. Bekijk hier de spectaculaire eerste trailer!

Article continues after the ad

Hoogbegaafd

Deze zomer verschijnt The Darkest Minds in de bios, gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexandra Bracken. Hierin ontwikkelen kinderen bijzondere superkrachten. Dit maakt hen in de ogen van de regering een gevaar en het leger doet er alles aan om de hoogbegaafde kids achter slot en grendel te krijgen. De zestienjarige Ruby weet te ontsnappen en sluit zich aan bij een groep weggelopen jongeren die op zoek zijn naar een veilig toevluchtsoord. Maar de jacht op de voortvluchtigen is geopend!

Young adult

Afgaande op de eerste trailer, belooft The Darkest Minds een kruising te worden tussen X-Men en Stranger Things. Dat laatste is niet zo heel vreemd: de producenten van deze boekverfilming tekenden eerder voor de populaire sciencefictionreeks van Netflix! De hoofdrollen in deze young adult-titel zijn voor Amandla Stenberg (The Hunger Games), Mandy Moore (47 Meters Down) en Gwendoline Christie (Game of Thrones). Regisseur Jennifer Yuh Nelson maakte eerder het tweede en derde deel van Kung Fu Panda!

The Darkest Minds draait vanaf 2 augustus in de bioscoop.