Als rasechte Stranger Things-fan heb jij seizoen 2 inmiddels achter de kiezen, maar dat betekent niet dat al je vragen beantwoord zijn. Wij doen een poging om een paar van deze probleemgevallen te doorgronden. Het spreekt verder voor zich, maar we zeggen het toch even: spoiler alert!

Article continues after the ad

Is Will Byers echt verlost van The Upside Down?

We gunnen het die jongen zo erg, maar tegelijkertijd weet je het met Stranger Things nooit zeker. De Mind Flayer heeft al eerder bewezen zich goed in het brein van de kleine Will te kunnen verschuilen, dus juich niet te vroeg.

Keert Dr. Brenner terug?

Er werd dit seizoen gehint naar een eventuele terugkeer en het lijkt zomaar eens werkelijkheid te kunnen worden. Dan wel door middel van flasbacks, dan wel door een daadwerkelijke terugkeer.

Gaan Joyce en Hopper ooit weer van bil?

Hoewel we de dood van Bob Newby nog niet helemaal hebben verwerkt, zijn we wel te porren voor team Jopper. Het einde van seizoen 2 gaf ons wat dat betreft een sprankje hoop. Fingers crossed dus.

Zijn er nog meer ‘numbers’?

Inmiddels hebben we al kennisgemaakt met Eleven en Eight, dus het is niet geheel ondenkbaar. Sterker nog, de kans dat er nog meer paranormale toverkids rondlopen is vrij groot.

Keert Kali terug?

Als we het toch hebben over Elevens spirit-zusjes; keert Kali ooit nog terug? De kans is groot, maar stilletjes hopen we van niet. De aflevering waar Eleven afreisde naar Chicago was wat ons betreft het dieptepunt van seizoen 2. 

Wat gaat er gebeuren met Steve?

Steve is inmiddels gedegradeerd tot het derde wiel in de driehoeksverhouding tussen hem, Nancy en Jonathan. We gunnen de beste jongen van alles en nog wat, maar het zou zomaar kunnen dat hij in een later stadium ruimte moet maken voor nieuwe karakters. 

Is het einde oefening voor het Hawkins Lab?

Een groot deel van het technische team van Hawkins Lab is inmiddels niet meer dan demodog hondenvoer. De rest was na Murray’s primeurtje over Barb ook vrij snel pleite. Onze gok? Er zal wel een andere mysterieuze plek voor in de plaats komen.

Zijn Hopper en Dustin geïnfecteerd door troep uit de tunnels?

Dustin heeft een flinke hoeveelheid Upside Down-smurrie doorgeslikt en ook Hopper heeft een tijdje vastgezeten in de tunnels. Zal dit effect op hen hebben? Gezien het feit dat de broertjes Duffer (de showrunners) nogal fan zijn van de film Aliens, sluiten we niks uit.