We moeten nog even wachten op het derde seizoen Stranger Things, maar we weten al íets meer over het verhaal van de spannende Netflix-serie! De ‘Upside Down’ wordt iets minder belangrijk en Will Byers is voor de verandering níet de pisang!

Article continues after the ad

Het slot van het tweede seizoen Stranger Things toonde dat de monsters in de ‘Upside Down’ nog niet verslagen zijn. Er zwalkt nog één of ander reusachtig schaduwbeest door deze dimensie. Deze dreiging is echter niet het onderwerp van het derde seizoen!

Uche, uche, uche

Volgens producer/regisseur Shawn Levy is er in het derde seizoen van Stranger Things een nieuwe dreiging. Hoewel, nieuw: we hebben ‘m in het tweede seizoen al eventjes gezien! Het zou gaan om de ‘rookdeeltjes’ die vrijkwamen nadat Will Byers (Noah Schnapps) verlost werd van het wezen dat zijn lichaam overnam. Wat er precies aan de hand is vertelt Levy niet, maar we krijgen zelf prettige flashbacks naar het ‘rookmonster’ uit Lost!

De nieuwe vijand betekent in elk geval goed nieuws voor Will Byers! Levy zei tegen Glamour dat ze ‘die arme Will in het derde seizoen een beetje sparen. Hij heeft natuurlijk wel problemen, maar het wordt niet een doorlopend dieptepunt voor ‘m.’ Hopelijk betekent het niet dat Dustin of Lucas het haasje is! Of sheriff Hopper! Of Steve! Of... Of...

Vreemde zaken

Will Byers werd in het eerste seizoen van Stranger Things ontvoerd naar de schaduwdimensie. In seizoen twee was zijn situatie zo mogelijk nóg slechter: de geest van de jongen werd bijna verslonden door een grotesk monster! Schnapps zag er regelmatig zó gaar uit, dat je je afvroeg of de Amerikaanse kinderbescherming soms stond te slapen.

Volgens Levy staat de verhaallijn voor het derde seizoen Stranger Things al vast. Het team kijkt nu naar hoe ze het avontuur per aflevering willen vertellen. Levy denkt dat Stranger Things 3 acht à negen afleveringen krijgt.

Naar verwachting duurt het ongeveer een jaar voor het nieuwe seizoen Stranger Things verschijnt. Het is in elk geval leuk om te horen hoe de makers het vervolg voor zich zien.