Opmerkelijk: bewoners van een sjieke buurt in Londen worden helemaal gek! De lokale straatmuzikant speelt met zijn harp dag in dag uit My Heart Will Go On uit Titanic. De bewoners willen dat hij kapt, maar hij piekert er niet over!

Peter Murphy stopte zeventien jaar geleden met zijn werk als accountant, en gooide het roer helemaal om. Hij leerde harp spelen, en vroeg een vergunning aan om straatmuzikant te worden.

My harp will go on

Hij kreeg een mooie plek toegewezen in het steenrijke Kensington, waar ook een paar toeristische trekpleisters zijn, zoals Kensington Garden en het Natural History Museum. De passerende toeristen vinden My Heart Will Go On geweldig, maar de bewoners worden inmiddels krankjorum van Céline Dion. De metro is een klankgat van jewelste, en zijn gepingel is in de wijde omtrek te horen.

Article continues after the ad

 

Titanische baas!

Om muntjes binnen te harken, speelt Murphy naar eigen zeggen ‘wat de mensen willen horen’, en in zijn geval is dat ‘My Heart Will Go On’ uit de hitfilm Titanic. ‘Natuurlijk kan ik andere liedjes spelen, ik treed ook op andere plaatsen op, maar in de metro is het anders: ik moet er mijn brood verdienen. My harp will go on.’ Hij zei het echt! Tegen de Evening Standard.

Murphy heeft dus een vergunning, dus de klachten van de bewoners blijven vooralsnog onbeantwoord. Welk weldenkend mens krijgt er nou óóit genoeg van Céline en haar Ierse fluit?