De bestuurders van het Australische stadje Great Geelong gingen akkoord met vele andere door Game of Thrones geïnspireerde straatnamen, maar deze ging ze te ver.

Article continues after the ad

Lannaster Road

In Great Geelong is een buurt met de naam Charlemont Rise. Die naam mag je meteen weer vergeten, maar de straatnamen in deze buurt zullen je als Game of Thrones-fan bekender voorkomen. Catelyn Road is natuurlijk naar Catelyn Stark vernoemd, Stannis Street naar Stannis Baratheon, Winterfell Road spreekt voor zich, de Greyjoys zijn vereeuwigd in Greyjoy Street, en ook meer dubieuze personages werden vereerd met straatnamen als Baelish Drive en Tywin Street.

Maar als Tywin Lannister een straat naar zich vernoemd krijgt, waarom is zijn familie als geheel dan niet oké? Projectmanager Gary Smith wilde het winkelgebied in de buurt graag Lannister Road noemen, maar werd teruggefloten door de Office of Geographic Names. Ook de aanpassing naar Lannaster Road kwam er niet doorheen, dus er was duidelijk meer aan de hand.

Incest

"Straatnamen moeten niet ten koste gaan van de waarden die wij in deze samenleving belangrijk vinden", gaf een lokale bestuurder als reactie aan de krant Geelong Advertiser. Wat blijkt nou? "Ze hadden er problemen mee dat de naam doet denken aan incest", aldus een gefrustreerde meneer Smith.

Inderdaad: Jaime en Cersei Lannister hebben al seizoenenlang de grootste moeite om van elkaar af te blijven, en daar kunnen heel problematische kindjes uit voortkomen. Maar een verbod op de straatnaam om deze reden? "Het is een fictionele serie", verzuchtte Smith. "De enige andere mensen die geklaagd hebben, zijn degenen die juist boos zijn dat we de straat nu Precinct Road hebben genoemd."