Je leest het goed. Netflix heeft via Instagram laten weten dat The Vampire Diaries seizoen 7 morgen ook in Nederland te zien zal zijn op de streamingservice. Tijd voor een collectieve vreugdedans, want laten we eerlijk zijn: hier zaten we natuurlijk al een tijdje op te wachten. 

Article continues after the ad

No More Nina

Het is exit Nina Dobrev. De actrice, die de rol van Elena Gilbert (en anderen) op zich nam, gaf twee jaar geleden aan te willen stoppen omdat ze een verhaal van zes seizoenen voor ogen had. Zo gezegd, zo gedaan en in de laatste aflevering van seizoen 6, “I’m Thinking of You All the While,” moesten we dan toch echt afscheid van haar nemen. 

Seizoen 7

Seizoen 7 doet het dus zonder Elena. Wat dat concreet betekent? Zonder teveel te spoilen: na het vertrek van Elena is het bij de andere karakters tijd voor wat broodnodige zelfreflectie. Terwijl Lily nog steeds probeert scheurtjes te veroorzaken in de band tussen de broertjes Salvatore, moeten Stefan en Caroline alles op alles zetten om hun relatie door deze onstuimige tijden te loodsen.