In het bezit van een paard en ambities in de filmwereld? Dan moet je bij Roel Reiné zijn. Hij zoekt minstens 100 mensen die in zijn film Redbad willen figureren.

Article continues after the ad

Redbad

Redbad is een historisch epos over een Fries die in de Middeleeuwen samen met de Vikingen oorlog voerde tegen de Franken. Over de cast van de film is nog niets bekend. Reiné neemt de regie dus voor zijn rekening. Hij regisseerde onder meer de film Michiel de Ruyter en is nu bezig met de regie voor Marvels Inhumans. 

Figuranten met paard

Voor de film wordt gezocht naar vijftig donkere Friese paarden en vijftig KWPN-hengsten met ruiter. De uitgenodigde figuranten hoeven geen gevaarlijke capriolen uit te halen, daarvoor zijn speciale stuntteams aangetrokken. “Maar het moeten wel mannen zijn die niet bang aangelegd zijn. Het ging er in die tijd op het slagveld hard aan toe”, aldus producent Klaas de Jong. 

Opnamen

Dit najaar vinden de opnamen van Redbad plaats in Friesland en in het Prehistorisch Dorp in Eindhoven. Er hebben zich inmiddels meer dan vijfduizend mannen aangemeld voor een rol als man te paard, maar je kunt je nog steeds aanmelden