Jeroen van Koningsbrugge bij premiere De club van lelijke kinderen

Binnenkort gaat Stilte AUB! van start bij SBS6. Het presentatieduo geeft alvast een voorproefje van deze gloednieuwe spelshow!

Windorgels

Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven bundelen opnieuw de krachten. Deze keer voor de de prettig gestoorde spelshow Stilte AUB! Zoals de titel al weggeeft, wordt van de kandidaten doodse stilte verlangd. Makkelijker gezegd dan gedaan, want de deelnemers moeten zich een weg banen door trajecten vol windorgels, kerstklokjes en andere obstakels die puur en alleen zijn ontworpen om geluid te maken.
 

Article continues after the ad


Koelkast

Jeroen Van Koningsbrugge vat het als volgt samen: “De kern van Stilte AUB! is eigenlijk simpel: maak je geluid, dan lig je eruit! Dus als je meer dan 50 decibel aan geluid maakt tijdens de opdrachten, dan is het game over.” Ter vergelijking: 50 decibel is vergelijkbaar met geluid van een koelkast. Een boek dat wordt dichtgeslagen overschrijdt deze norm al met 20 procent.

 


Langgekoesterde wens

Voor Dennis van de Ven is het presenteren van een spelshow als Stilte AUB! een langgekoesterde wens. “Eindelijk mochten we als een duo spontaan sportcommentaar leveren bij de pogingen van de deelnemers. Dit wilden we altijd al een keer doen”, aldus Van de Ven. Het tweetal werkte eerder samen aan onder meer Draadstaal en Smeris. Er is zelfs een bioscoopfilm gebaseerd op de populaire politieserie in de maak!

Stilte AUB! is vanaf vrijdag 12 maart wekelijks te zien op SBS6.