Steven Spielberg wil een stokje steken voor de deelname van streamingdiensten aan de Oscars. Streamingdiensten als Hulu en Netflix moeten volgens heb niet mee kunnen dingen naar de filmprijzen. 

Article continues after the ad

Bioscoopervaring

Het is niet eens zo dat Steven Spielberg vindt dat streamingdiensten zich zouden moeten onthouden van deelname. Spielberg wil botweg dat de films worden uitgesloten van deelname. De ervaring in een bioscoop en thuis voor je laptop of breedbeeld zouden compleet anders zijn. De bioscoop- en streamingfilm zouden dus te veel verschillen, aldus een woordvoerder. Spielberg zoekt steun bij andere Academy-leden om deze films buiten de deur te houden.

Spielberg zelf ook niet altijd binnen de lijntjes

Het is wel interessant dat Spielberg nu de 'moderne' techniek van streamingdiensten en wat dat verandert aan het landschap van films bekritiseert. Hij zelf werd ooit flink door de mangel gehaald omdat hij maar één formule had die altijd succesvol zou zijn. Daarmee zou Spielberg de blockbuster hebben 'uitgevonden': Jaws, E.T., Indiana Jones...  Hij zou in zijn carrière ook hele andere -maar niet minder succesvolle- films maken, zoals Schindler's List. En laten we The Color Purple niet vergeten. 

 

Oscarkastje vol

Spielberg heeft zelf geen gebrek aan Oscars en zal zich niet zozeer zorgen maken om de concurrentie. Zelf won hij er drie, zijn films wonnen in totaal 34 Oscars. Schindler's List was daarbij de grote winnaar, met 7 Oscars. Leuk genoeg werd die film in hetzelfde jaar uitgebracht als Jurassic Park. Om het contrast tussen zijn films nog maar eens aan te geven. 

Op 8 maart 2018 was de laatste SF film van Spielberg in de bios, Ready Player One. Zeg, staat die eigenlijk al op Netflix? ;-)