Hij mag dan achter de tralies zitten, op het gebied van de liefde staat Steven Avery niet stil. De 54-jarige Amerikaan, die we kennen van de Netflix-docu Making A Murderer, heeft een nieuwe liefde met wie hij verloofd is.

Article continues after the ad

Steven en Sandra

Als je de zaak rond Avery volgde of Making A Murderer gezien hebt, ken je waarschijnlijk Sandra Greenman wel. Avery deelde lief en leed met de 73-jarige dame nadat hij veroordeeld werd voor de moord op Teresa Halbach. Tien jaar lang bezocht Greenman Avery in zijn cel en voorzag hem van zowel emotionele als financiële steun. Tussen Sandra en Steven is het inmiddels voorbij.

Steven en Lynn

Avery is namelijk verliefd geworden op Lynn Hartman, de 53-jarige secretaresse van het advocatenkantoor waardoor hij vertegenwoordigd wordt. Acht maanden lang hielden ze hun affaire geheim, maar nu komen de twee uit voor hun liefde. ”Ik ben erg blij. Steven houdt echt van me en ik wil gewoon dat hij en ik gelukkig kunnen zijn. Dat heeft hij zo langzamerhand wel verdiend. Een beetje geluk: daar heeft ook Steven recht op”, aldus Hartman.

Verloofd

De tortelduifjes laten er geen gras over groeien, ze zijn namelijk al verloofd. Avery’s ex Greenman gelooft niet dat de liefde van Hartman echt is. ”Het feit dat hij is veroordeeld voor een moord werkt kennelijk erotiserend op veel dames”, aldus Greenman die wel een punt heeft, maar volgens zichzelf valt ze niet in die categorie. Avery ontvangt tientallen liefdesbrieven per dag.