De cast van Quentin Tarantino’s nieuwe film Once Upon A Time In Hollywood begint bespottelijke vormen aan te nemen. Na Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie wordt er nóg een blik sterren opengetrokken!

Article continues after the ad

Once Upon A Time In Hollywood vertelt het verhaal van de gesjeesde acteur Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt). Het duo komt bijna nergens meer aan de bak. Als de beroemde actrice Sharon Tate (Robbie) naast ze komt wonen, proberen ze via haar de weg naar Hollywood weer terug te vinden…

Walk of fame

Naast deze drie wereldsterren zijn er nóg een paar beroemdheden gestrikt voor de film. Burt Reynolds speelt de rol van George Spahn. Deze oudere heer verhuurt zijn ranch voor filmopnames, en vindt het niet erg dat de psychopaat Charles Manson en zijn volgers er een tijdje gaan wonen. In ruil voor het onderdak mocht de échte George Spahn... gebruik maken van Mansons vrouwelijke volgelingen. 

Wie een beetje thuis is in de geschiedenis weet dat Mansons bende van gekken Sharon Tate (en vier andere mensen) in 1969 doodstak. Het is nog niet duidelijk hoe (en of!) deze gebeurtenis in de film zit. Afgaande op Tarantino’s bloederige reputatie zou je zeggen van wel!

Het is de eerste keer dat Burt Reynolds in een film van Quentin Tarantino speelt. Daarnaast doen er nog een paar Tarantino-veteranen mee. Tim Roth (Reservoir Dogs), Kurt Russell (Death Proof) en Michael Madsen (Reservoir Dogs, Kill Bill, The Hateful Eight) zijn te zien. Het gaat om wat kleinere rollen, in tegenstelling tot die van Reynolds.

Meer!

Er zongen de laatste tijd nóg een paar klinkende namen rond in het geruchtencircuit. Tom Cruise zou benaderd zijn voor de rol van Cliff Booth, het personage dat gespeeld wordt door Brad Pitt. De kans is dus klein dat we Cruise uiteindelijk in de film zien. Daarnaast viel de naam van Al Pacino regelmatig. Of hij een rol heeft gekregen of niet is momenteel niet duidelijk.

De opnames van Once Upon A Time In Hollywood beginnen deze zomer. Een jaar later, in de warme maanden van 2019, draait de film in de bioscoop. Da’s precies op de 50ste ‘verjaardag’ van de Manson-moorden.