James Cameron (Avatar) is al bijna 20 jaar bezig om zijn droomproject Battle Angel Alita van de grond te krijgen. Afgaande op de fraaie eerste trailer is het hem eindelijk gelukt… en hoe!

More content below the advertising

Geruchten

Al in 2000 gingen de geruchten dat James Cameron bezig was met een verfilming van de Japanse mangastrip Battle Angel Alita. Voor de film echter van de grond kwam, richtte Cameron zijn aandacht op Avatar. Nu, bijna twintig jaar later, is het droomproject dan alsnog van de grond gekomen. Met een iets andere titel en… een andere regisseur!

Schroothoop

In Alita: Battle Angel Hierin wordt de afgedankte robot Alita gered van de schroothoop door wetenschapper Dyson Ido. Alita probeert zich te herinneren waar ze vandaan komt, maar beseft al snel dat ze bijzondere talenten heeft. Dat komt goed uit bij haar werk als premiejager in het van misdaad vergeven Iron City!

Oscarwinnaars

Voor deze langverwachte sciencefictionfilm is een absolute sterrencast aangetrokken. Zo zijn er bijrollen voor Oscarwinnaars als Christoph Waltz (Django Unchained), Jennifer Connelly (Requiem for a Dream) en Mahershala Ali (Luke Cage). De titelrol is voor Rosa Salazar (Maze Runner). Cameron heeft het nog steeds druk met de Avatar-films, maar tekende wel voor het scenario en de productie. De regie is in handen van Robert Rodriguez, bekend van moderne klassiekers als From Dusk Till Dawn en Sin City!

Alita: Battle Angel draait vanaf 19 juli 2018 in de bioscopen.