Stephen Lang (Don’t Breathe) zal ook in de volgende delen van de Avatar-reeks in de huid kruipen van de oorlogszuchtige kolonel Quaritch. Dat vertelde Avatar-regisseur James Cameron vandaag in een interview met Empire.

Article continues after the ad

Pijlen

Het was al langer bekend dat Stephen Lang zou terugkeren als kolonel Quaritch in de komende vervolgen op Avatar. Dat was al een grote verrassing, niet in de laatste plaats omdat hij in de eerste Avatar-film op Pandora werd gedood door een aantal pijlen van de Na’Vi. Dat weerhoudt hem er niet van om ook in de volgende Avatar-films Jake en zijn blauwe bosvrienden het leven zuur te maken.

Pandora

In een interview met Empire vertelt James Cameron: “Het interessante aan Avatar is dat we grotendeels dezelfde personages volgen. Het is niet alsof we iedere keer allemaal nieuwe karakters introduceren. Ook gaan we niet iedere keer een andere schurk opvoeren. Het is steeds dezelfde gast. Dezelfde teringlijer, alle vier de films.” Ook Sam Worthington (Clash of the Titans), Zoe Saldana (Guardians of the Galaxy) en Sigourney Weaver (Aliens) zullen we terugzien op Pandora!

Het eerste vervolg op Avatar staat gepland voor december 2020.