De nieuwste roman van Stephen King is nog geen maand uit, maar wordt nu al bewerkt tot een tv-serie. En dat is goed nieuws voor de fans van de King of Horror!

Article continues after the ad

Alibi

The Outsider verscheen drie weken geleden en kreeg geweldige recensies. In dit gloednieuwe griezelverhaal van Stephen King wordt Terry, een geliefde leraar en honkbalcoach, opgepakt voor de gruwelijke moord op een elfjarig jongetje. Hij houdt vol onschuldig te zijn, maar DNA-sporen en betrouwbare getuigen wijzen hem aan als de dader. De onderwijzer heeft echter tegelijkertijd een waterdicht alibi. Als rechercheur Ralph Anderson dieper in de zaak duikt, is hij dan ook niet meer zo zeker of Terry wel het echte monster is…

Succes

Productiemaatschappij Media Rights Capital, onder andere bekend van House of Cards en Ozark, wil The Outsider nu bewerken tot een tiendelige serie. De pilot wordt geschreven door Richard Price. Hij schreef eerder mee aan de HBO-successen The Wire, The Night Of en The Deuce. Het is nog niet bekend wie de serie zal uitzenden, maar na het succes van It kan het niet anders dan dat de zenders in de rij zullen staan voor de nieuwste King-kraker!