Schrijver Stephen King en Bad Robot Productions, het productiebedrijf van regisseur J.J. Abrams, hebben een spannende teaser online gegooid van een nieuw, geheim project: Castle Rock, vernoemd naar een stadje dat in vele boeken van King diende als setting.

Article continues after the ad

What's the hoax?

“J.J. Abrams en ik willen je uitnodigen voor een trip naar Castle Rock. Binnenkort. Wees bang”, waarschuwt de schrijver op twitter vlak na de release van de één minuut durende teaser. Op de Twitter van Bad Robot Productions verscheen de vraag: “What is the hoax in the forest”?

King universum

In de video komen allerlei namen voorbij van zowel karakters, plaatsen als wezens die zich in en rond Castle Rock hebben laten zien. Onder meer de Shawshank State Prison en de enge clown Pennywise. Ook andere herkenbare dingen uit de boeken komen voorbij, zoals Misery’s hoofdpersoon Annie Wilkes, Danny Torrance en John Coffey uit de The Shining en Mr. Jingles uit The Green Mile. Elk karakter en iedere lijken verbonden door een soort aderen, wat suggereert dat Castle Rock - wat het ook is - een universum lijkt te worden waarin al King’s verhalen en creaties samen komen.

The Hollywood Reporter speculeert dat Castle Rock een serie wordt waarbij ieder seizoen in het teken staat van bepaalde karakters en verhaallijnen.

Lekker bezig

Het wordt ogenschijnlijk een druk jaar voor Stephen King. In juli wordt zijn film The Dark Tower verwacht en ook de remake van It staat gepland voor 2017. Wanneer Castle Rock verwacht wordt, is nog niet bekend.