Mocht je onder een steen geleefd hebben: Emile Ratelband is onder zijn eigen steen vandaan gekropen en de afgelopen tijd weer enorm veel in het nieuws. Emile is namelijk een rechtszaak gestart om zijn wettelijke leeftijd te verlagen.

Min 20

De 69-jarige Emile Ratelband voelt zich zeer beperkt door dat cijfertje en wil er dan ook graag 20 van aftrekken. Niet alleen is hij diep beledigd dat hij AOW krijgt, ook vindt hij dat hij door zijn leeftijd minder matches op Tinder krijgt en minder wordt ingehuurd door bedrijven als 'bewustzijnsverruimer'. Daarom bepleitte Emile afgelopen maandag voor de rechtbank in Arnhem dat hij vanaf nu graag wettelijk de leeftijd van 49 krijgt.

Buitenlandse pers

Dit bizarre verhaal is uiteraard al breed in de Nederlandse media uitgemeten, maar ook de buitenlandse pers zit er bovenop. Zo schreven BBC en The Guardian al over Emile, maar nu heeft zijn verhaal zélfs de crème de la crème van talkshows bereikt: The Late Show with Stephen Colbert maakte en tweeënhalf minuten durend item over Emile.

Article continues after the ad

En daar kwam Emile uiteraard niet al te best uit. Zo meldde Stephen dat Emile óók op zijn 49ste geen kans meer maakt op Tinder en grapte over Emile's zeer strak getrimde baard. Gelukkig had Stephen ook nog één tip voor Emile: 'moisturize'.