Gerard Joling in Koffietijd

Gerard Joling loopt keiharde knaken mis door de coronacrisis. En dat is niet alles: de zanger en presentator kampte met stemproblemen én de coronakilo's vliegen eraan! 

Article continues after the ad

Dat blijkt uit een interview met Gerard in de nieuwe editie van Veronica Magazine, sinds vandaag verkrijgbaar. Het thuiszitten, je ergeren aan een talkshow, maar vooral een tijdje niet zingen hakten erin bij Geer. Toen hij na enige tijd toch weer begon, ging het mis.

Flubberen

Volgens Gerard is het niet kunnen optreden - wat hij enorm mist - funest voor de stembanden. "Dat merkte ik al na een paar weken", herinnert hij zich. "Na twee liedjes flubberde mijn stem al alle kanten op. Nu doe ik elke dag zangoefeningen. Ik heb het geluk dat ik thuis een zanginstallatie heb, waarmee dat goed kan." Het deed ons een beetje denken aan Gerard Jolings Koffietijd-optreden van eerder dit jaar (zie foto hierboven). Toen ging het ook al zo hilarisch verkeerd.

Coronakilo's

Net als (vermoedelijk) velen stortte Geer zich de afgelopen maanden op een dieet van wijn en heerlijk eten. Hij is nog nooit zó lui geweest als nu. "En ik heb nog nooit zo weinig aan sport gedaan. Ik ben al vijf kilo gegroeid. Vijf keer in de week zie ik de buren: even wat eten, een barbecuetje, een wijntje – en dat blijft er natuurlijk nooit bij één."

Optreden

Om de flubberende stembanden toch weer wat strak te trekken neemt Gerard nu een nieuwe CD op. Ook trad hij op voor ouderen. En dan krijg je géén vip-ontvangst: hij mocht gewoon in de tuin staan! "Een paar weken geleden heb ik nog opgetreden voor een verzorgingshuis. Ik stond heel lullig in een tuintje tegen een flat op te kijken, maar het deed veel voor die mensen die al zo lang geen bezoek mogen ontvangen."