Stef Bos, Klassiekers met Kleinsma

Simone Kleinsma verwelkomde deze week in Klassiekers met Kleinsma weer een bekend gezicht. Niemand minder dan 'de smaakmaker van het afgelopen seizoen Beste Zangers' Stef Bos schoof aan, en dat liet kijkers duidelijk niet onberoerd.

Article continues after the ad

In Klassiekers met Kleinsma komt elke week een bekend podiumartiest praten over mooie liedjes, of werk dat ze geïnspireerd heeft. Na o.a. Brigitte Kaandorp en André van Duin was het nu de beurt aan Stef Bos, die sprak over de door Sanne Hans gecoverde hit Door de Wind.

Liedje voor het Songfestival

De zanger schreef dat nummer ooit voor zijn toenmalige liefde Ingeborg, die ermee namens België naar het Eurovisie Songfestival ging. "Ik had dat liedje al gemaakt, dus het is niet speciaal daarvoor geschreven. Maar zij koos het uit en toen kreeg het een EuroSong-verleden in België, dus ik had het altijd een beetje links laten liggen. En opeens trekt die Sanne Hans dat nummer even naar de 21ste eeuw", zo blikt hij terug. Al betekent dat niet dat hij 'm weer toevoegt aan zijn repertoire. "Ze hebben het mij laatst gevraagd en dan begin ik Sanne Hans na te doen. Dat moet ik niet doen." 

Eerbetoon brengen

Gelukkig zijn er naast Door de Wind nog genoeg nummers die Stef Bos wel zingt. Zo waagde hij zich gisteren aan het nummer Zanger zonder meer, en het optreden, dat bedoeld was als eerbetoon aan John Verminnen, liet de kijkers met tranen achter.

 Beluister 'm hieronder volledig.


'Fenomenaal'

De reacties op social media liegen er niet om. "Zanger zonder meer was echt héél erg mooi", aldus een Twitteraar. "Uit zijn tenen. Zo mooi dit", kopt iemand anders in.

Lees hieronder meer reacties.


Klassiekers met Kleinsma sluit komende zondag om 21.20 uur het seizoen af met Jenny Arean. Te zien op NPO1.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.