Stef Bos Beste Zangers

Stef Bos begrijpt niet waar alle kritiek voor het prachtprogramma Beste Zangers vandaan komt. De Papa-zanger deelt in een interview met het AD dat de show meer dan slechts een tranendal op televisie is.

“Het zijn geen valse tranen, dit zijn emoties die bovenop een berg ontstaan vanwege de schoonheid van het uitzicht. Alleen, in een land zonder bergen kun je je dat soort emoties soms moeilijk voorstellen”, verwoordt Stef weer lekker op een poëtische manier.

‘Zo puur’

Stef Bos verbaast zich er ook over dat omroep AVROTROS niet meer uitdraagt dat het “zo puur” is.

Article continues after the ad

“Weet je dat we daar maar één kans krijgen om te zingen? Gaat er iets fout, dan zien en horen bijna 2 miljoen mensen dat”, vertelt de zanger. Van iemand die het programma ‘wel eens zag’ en zelfs twijfelde over zijn deelname ging hij naar de man bij wie niemand het droog kon houden.

Het geheim van Beste Zangers

De 59-jarige singer-songwriter weet precies waarom het voor de derde keer genomineerde Gouden Televizier-Ring-programma zo’n succes is: “Het is niet leuk te kijken naar een koorddanser boven twintig netten, zodat hij onmogelijk kan vallen. Bij Beste Zangers mag je één, misschien twee keer repeteren in de tijd dat de collega die die uitzending centraal staat, op wandelen is gestuurd. That’s it.”

Stef staat centraal

Na vier weken lang de anderen aan het huilen te maken, staat de zanger morgen zelf in de spotlight. Hij wordt toegezongen door Miss Montreal (Sanne Hans), Wulf, Tabitha Suzan & Freek, Milow en Diggy Dex. Die laatste deelde al een mooie post aan de zogenoemde ‘Pater familias’.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik zal een jaar of vijftien zijn geweest toen ik voor het eerst ‘Is Dit Nu Later’ hoorde van @stef_bos en ik was op slag verkocht. De zeggingskracht van dit lied is voor mij zo enorm groot dat het mijn hele visie op schrijven voorgoed heeft veranderd. Ik ben hem altijd blijven volgen en kon met be- en verwondering luisteren naar hem. Een jaar of zeven geleden trof ik Stef voor het eerst bij mij in de studio na wat heen en weer gemail en namen wij ‘Liever’ op, een ode aan het podium. Het grappige is dat ik het nummer had geschreven nadat ik mijn lol in optreden enigszins was verloren en dat Stef bij mij het vuur weer aanwakkerde na enkele keren samen op het podium te hebben gestaan. De lust, energie, passie en verwondering waar hij na al die jaren nog steeds mee optreedt is een voorbeeld. In de jaren daarna hebben we altijd nauw contact gehouden en nog enkele nummers opgenomen zoals ‘Revolutie Van De Liefde’ en ‘Ons Hoofd Is Een Huis’. En zie ons zitten vorig jaar november in een onbewaakt moment op Ibiza (stiekem en prachtig vastgelegd door @missmontreal_ ) tijdens deze rollercoaster. Heel af en toe moet ik nog wel eens denken aan mijn vijftienjarige zelf en denk dan: Verdomd, dit is nu later : ) Donderdag zit eindbaas Stef zelf op de bank bij @bestezangers en als iemand het verdient om te worden toegezongen is hij het wel. Kijk je mee? #bestezangers #stefbos

A post shared by diggydexofficial (@diggydexofficial) on

Heb je nog nooit Beste Zangers gekeken en word je nu toch nieuwsgierig? Dan is naast dit optreden van Stef ook Tabitha’s versie van het nummer Lost een aanrader.