Stef Bos bij Beste Zangers
Foto: AVROTROS

Papa-zanger Stef Bos had zo zijn bedenkingen bij zijn deelname aan het nieuwe seizoen van Beste Zangers. De 59-jarige artiest twijfelde of meedoen aan het NPO-programma wel een goed idee was, dat vertelt hij in een interview met De Telegraaf.

"De laatste tien jaar heb ik zelf de regie in wat ik doe", zegt Stef. "En ik vroeg me af wat mensen ervan zouden vinden, maar als je daar nog mee bezig moet zijn op mijn leeftijd... Mijn hoofd zei nee, maar ik heb uiteindelijk toch mijn buikgevoel gevolgd." De zanger legt verder uit: “Ik zou het niet prettig vinden om, als ik straks met mijn gezin ergens ben, door iedereen te worden aangegaapt.”

De vrijheid pakken

Gelukkig is de singer-songwriter tóch te zien in het nieuwe seizoen van het populaire AVROTROS-programma. Het blijkt zelfs één van de leukste dingen te zijn die hij heeft gedaan. "In de duettenaflevering doe ik met Sanne Hans een nummer. Een uur van tevoren heb ik gezegd: flikker die band eruit, ik speel wel piano. We hebben één keer gerepeteerd en gáán. Die vrijheid konden we pakken.” Stef heeft het nogal op zijn vrijheid: “Als televisie dwingend wordt, werkt het niet voor mij. Het is echt een van de leukste dingen die ik heb gedaan."

Article continues after the ad

Nieuwe seizoen Beste Zangers

Vaste host Jan Smit is er deze keer niet bij vanwege zijn burn-out. Zijn Volendam-vrienden Nick & Simon nemen het stokje voor deze keer over. Samen met Diggy Dex, Milow, Miss Montreal, Suzan & Freek, Tabitha en Wulf brengt hij een ode aan de zanger die in de aflevering centraal staat. De eerste beelden zien er veelbelovend uit!

Beste Zangers is vanaf donderdag 3 september om 20.30 uur te zien op NPO 1.