Zeynep Dag steenrijk straatarm

Kijkers zijn vol lof voor de deelnemers aan Steenrijk, Straatarm. Vooral het gebaar van de rijke deelnemer maakt diepe indruk op de kijkers: "Wat is de rijke dame dit keer ook ontzettend rijk van binnen."

Naar Parijs in Steenrijk, Straatarm

In Steenrijk, Straatarm ruilen twee families een week lang van huis, budget en dagelijks leven. En zoals de titel van het programma al doet vermoeden, is het ene gezin steenrijk en het andere straatarm. Deze week verruilen de schoenenontwerpster Zeynep Dag en haar personal assistent hun suite in Parijs voor de sociale huurwoning van de familie Nieuweboer uit Den Helder.

'Wat een lieve meid'

Kijkers zijn vol lof voor beide gezinnen – een groot verschil met de gebruikelijke haatreacties op Steenrijk, Straatarm. De kinderen van het arme gezin worden door de kijkers bijvoorbeeld omschreven als ‘beleefd, bescheiden en dankbaar’. En ook vader en moeder zijn ‘warme mensen’. De grootste lof gaat echter uit naar Zeynep. Wanneer de families hun ervaringen bespreken, heeft ze namelijk een cadeau voor de Nieuweboer-dochters meegenomen: een cheque voor een opleiding. Kijkers vinden het geweldig!

Article continues after the ad

Even terugblikken op eerdere afleveringen van Steenrijk, Straatarm? We vroegen ons laatst af of Steven en Berkant het spelletje wel helemaal eerlijk speelden en stonden versteld om de rommel in deze aflevering.

Vanavond werd een herhaling van Steenrijk, Straatarm uitgezonden. Je ziet het programma elke dinsdag om 20:30 uur op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.