Steenrijk, straatarm, Alisa

Na realitysterren Lotte en Fabrizio mocht Ex On The Beach-ster Alisa Megastar deze week ontdekken hoe het is om te leven met minder budget. Samen met haar vriend Mehr Shad ruilden ze namelijk in Steenrijk, Straatarm van leven met het jonge gezin van alleenstaande moeder Monique en haar twee kinderen Tristan en Boann. 

Article continues after the ad

Het werd de influencer zeker niet makkelijk gemaakt!

Van ruilen komt...

In plaats van haar gebruikelijke budget van zo'n €2000 per week moest ze het plots doen met 'slechts' €85,- per week. En dat was niet het enige waar ze flink aan moest wennen. De realityster moest het namelijk zonder haar föhn doen (die ze uiteindelijk bij de buren heeft geleend), had te weinig geld voor haar gebruikelijke Sint Jakobsschelp en ook de troep in huis was niet helemaal de smaak van deze zwangere dame.

De kijkers hadden dan ook in eerste instantie weinig met haar rijkeluishouding, zo bleek wel uit de reacties op Twitter.


Geldschulden en een gebroken hart

Het gezin van alleenstaande moeder Miranda veroverde daarentegen wel direct de harten. Dat komt mede door de heftige dingen die ze al hebben meegemaakt. "In dit huis vond een paar jaar geleden een drama plaats toen de ex-vriend van Miranda, niet de vader van de kids, van de ene op de andere dag vertrok", horen we de voice-over zeggen. "Ik heb in 2009 iemand leren kennen en het was een hele leuke relatie. Tot het moment dat we uit elkaar gingen. In eerste instantie wilde hij niet dealen met twee kinderen met autisme." En dat zorgde niet alleen voor een gebroken hart, maar ook voor flink wat schulden.

De kijkers gunden dit gezin, dat plots €2000 in een week te besteden had, dan ook een flinke oppepper.


Vol hoogtepunten

En die kreeg ze dan ook zeker! Boann nam paardrijles, Tristan mocht zwaardvechten en ook werd het gezin eens flink onder handen genomen in de beautysalon van Alisa en haar zus! Als dat nog niet voor genoeg vreugde gaf, shopte het gezin erop los van het budget, zorgde Alisa thuis voor een nieuwe kast om hun kleding op te bergen en om de week feestelijk af te sluiten, werd er een (look-a-like) Elvis ingehuurd om er een klein feestje van te maken. 

Wijze les

Al met al was het dus zowel voor het gezin van Miranda als Alisa en haar vriend een bijzondere week, waar die laatste ook zeker van iets heeft geleerd. "Vandaag zijn we rijk, maar morgen kunnen we arm zijn. Dat is het leven. Sowieso gaan we gelukkig samen zijn met of zonder geld." Heeft het toch iets moois opgeleverd!

Steenrijk, straatarm gemist? Je bekijkt de aflevering hier terug.