Steenrijk, Straatarm

Het veelbesproken SBS-programma Steenrijk Straatarm ging ook deze week niet onbesproken voorbij. Kijkers waren namelijk niet alleen verward over waarom de moeder van het arme gezin niet werkte, maar stonden ook versteld van alle rommel. 

Article continues after the ad

Reisje naar Aruba

In deze aflevering van Steenrijk, Straatarm ruilden 'de rijke' Ghislaine, Diederik en hun zoontje Dan uit het zonovergoten Aruba met de familie Knigge uit Emmen. Hoewel zij het naar hun zin hebben in hun huisje, draagt moeder Carolien de zorg over het hele gezin. Vader Richard kan namelijk door een hersenbeschadiging niet meer werken. Daarnaast hebben twee van de drie kinderen autisme, waardoor de zorgkosten behoorlijk oplopen en ze slechts 85 euro per week te besteden hebben.

Niet meer aan het werk

Moeder Carolien werkt daarbij niet, zo legt ze uit aan de camera's. "Toen ik zwanger was (van de drieling, red), moest ik langzamerhand stoppen met werken, omdat ik behoorlijk snel begon te groeien en niet meer alles kon doen", vertelt ze. "Na die tijd ben ik ook niet meer aan het werk gegaan. Ik had zoveel dingen die ik moest doen." 

Ervaring om nooit te vergeten

Met zo'n beperkt budget is het voor het gezin dan ook een aangename verrassing dat ze naar Aruba mogen! Zwembad bij het huis, ruimte voor het hele gezin, een regendouche en genoeg geld om de hele week zorgeloos te leven. "Ik ben met stomheid geslagen. Als je hier rondloopt, heb je een gevoel van rust", roept vader Richard uit. En ruimte na ruimte vallen ze in de ene na de andere verbazing.

Geen minimalistische levenstijl

De familie Kemmerling is ook verbaasd, alleen bedoelen ze dat niet positief. Zij moeten behoorlijk wennen aan hun nieuwe onderkomen en met name aan de hoeveelheid spullen. "Wel veel spullen. Vol hé? Wij zijn zelf redelijk minimalistisch en houden dus niet van veel spullen. En deze familie heeft wel echt heel veel spullen." 

 

Volgens de kijkers zijn ze met die quote zelfs nog redelijk beleefd. Lees hieronder snel meer opmerkingen! 

Steenrijk, straatarm is elke woensdag om 20.30 uur te zien op SBS6. Kijk de aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.