Steenrijk Straatarm

Na een stop van drie maanden keerde Steenrijk, Straatarm vanavond terug op de buis. In deze aflevering ruilden het gezin van alleenstaande vader Marco met de 'rijke' vrienden Robert en Cristel uit het Spaanse Allicante. 

Article continues after the ad

En vooral het 'arme' gezin wist de harten van de kijkers te veroveren.

Overlijden van hun moeder

De alleenstaande vader heeft samen met zijn dochters al flink wat te verduren gehad. "Marco en de meisjes hebben een moeilijke tijd achter de rug. Vijf jaar geleden besluiten Marco en zijn ex-vrouw Wendy om te gaan scheiden. Kort daarna blijkt Wendy ernstig ziek", legt de voice-over uit. "Ze werd opgenomen in het ziekenhuis met de gedachte dat ze longontsteking had, maar uit het punctieonderzoek kwam dat ze asbestkanker had", vervolgt Marco zelfEen hele nare periode volgde met een heftige afloop. "Het bleek in haar hele lichaam te zitten. Op 8 februari is ze overleden." 

Van ruilen komt nu geen huilen

Hun dochters Zoe en Amy blijven kapot achter. "Amy heeft er de meeste last van. Zij heeft regelmatig woedeaanvallen en is boos op andere kinderen omdat zij wel een moeder hebben." Het gezin, dat in normale omstandigheden zo'n 90 euro per week te besteden heeft, kon dus wel een oppepper gebruiken. Dat lieten de makers zich geen tweede keer zeggen. Ze lieten ze ruilen met Robert en Cristel, twee hardwerkende ondernemers die in hun vrije tijd shoppen zonder limiet, sporten en varen op hun boot.

Week vol hoogtepunten

Marco en zijn dochters kregen met €1500 om te besteden de week van hun leven. Het geld bleek alleen niet de enige verrassing. Ze maakten een cruise met een boot, dansten de salsa en shopten erop los... en zelfs weer terug thuis werden ze verrast. Robert en Christel lieten geld over en trakteerden het gezin op een bokszak met bijbehorende handschoenen. "We hebben het echt ontzettend leuk gehad. Mijn dochters stralen weer en dat heb ik al heel lang niet meer gezien." 


Hartverwarmende reacties

Kijkers gunden dit lieve gezin de wereld, zo bleek wel uit de reacties op Twitter. En ook de rijke vrienden konden op wat lieve tweets rekenen. Lees hieronder de opmerkingen! 


Steenrijk, Straatarm is iedere woensdag om 21.30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.