Volgende maand keren de Lego-helden terug in de bioscoop. En het feest zou natuurlijk niet compleet zijn zonder de Justice League!

Puin

In The Lego Movie 2 wordt Brickburg onder de voet gelopen door aliens in de vorm van Duplo-figuren. Jaren later ligt de stad in puin. Tot overmaat van ramp ziet een nieuwe buitenaardse bezetter zijn kans schoon om de bewoners van Brickburg aan zijn wil te onderwerpen! Om zijn stad te redden, moet Emmet een gevaarlijke ruimtereis ondernemen. Gelukkig staat onze held er niet alleen voor, hij krijgt ook hulp van zijn stoere vriendin Lucy en… de Justice League!

More content below the advertising

 

Oscar

The Lego Movie 2 is het vervolg op de sprankelende animatiefilm uit 2014. Die werd voor een Oscar genomineerd, dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Om dit hoofdstuk ook een succes te maken, zijn veel acteurs uit het vorige deel ook weer van de partij! Chris Pratt (Jurassic World) en Elizabeth Banks (Modern Family) zullen opnieuw de stemmen inspreken van Emmet en Lucy. Daarnaast keert Will Arnett terug als Lego Batman! Voeg daarbij een vlot scenario van Phil Lord (Spider-Man: Into the Spider-Verse) en dan is de voorpret compleet!

The Lego Movie 2 draait vanaf 6 februari in de bioscopen!

More content below the advertising

Speelgoedgigant Hasbro maakte deze week op de mega-Toy Fair in New York bekend dat Bumblebee toch géén prequel is op Michael Bays Transformers-films. Nee, het is een reboot van de hele franchise!

More content below the advertising

Toch opmerkelijk: eerder gingen we er met zijn allen vanuit dat Bumblebee, dat zich afspeelt in 1987, een prequel was op alles van Michael Bay (die Bumblebee wél mede produceerde). Er zaten ook genoeg subtiele hints in die refereerden aan zijn Transformers-verhalen.
 

 

Hoe dan?

Misschien dacht Paramount Pictures na de deceptie die Transformers: The Last Knight heet, dat de franchise wel toe was aan een, euhm, frisse start. Wel raar dat je dat blijkbaar past beslist nadat Bumblebee een hit bleek. Sommige critici noemden het zelfs de beste Transformers-film ooit!  

Sequel

Dit plotselinge nieuwe Transformers-filmuniversum dendert overigens lekker door. Bumblebee krijgt namelijk een sequel. Hierin wil regisseur Travis Knight de relatie tussen Charlie (Hailee Steinfeld) en ‘Bee verder uitdiepen.
 

Na Avengers: Endgame (die bijna zeker 3 uur duurt), moet ook horrorkraker IT: Chapter Two eraan geloven: de huidige versie van de film tikt al bijna de 3 uur aan.

More content below the advertising

Dat zegt althans een twitteraar die bij één van de test screenings mocht zijn. Neem het dus met een korreltje zout. Alhoewel: verschillende media pikken het verhaal nu op, dus dat geeft deze beste man wat meer credibility.
 

 

Slechter dan 1

Ook zegt hij nog even doodleuk dat het eerste deel uit 2017 beter is. Maar, er is nog hoop. Deze versie is al “pretty good”, maar er moet volgens deze man nog wel het nodige veranderen om ‘m nog beter te maken. Hmmm, we zijn érg benieuwd. Sowieso gaan er na test screenings nog de nodige minuten af, maar bereid je in ieder geval voor op een vrij lange zit.

Losers Club 2.0

Zoals Stephen King-fans waarschijnlijk al weten, maken we in het IT-boek niet alleen kennis met de tienerversies van de Losers Club. Het verhaal speelt zich namelijk ook deels in de toekomst af. 27 jaar later om precies te zijn. Grote namen als James McAvoy en Jessica Chastain spelen in Chapter Two de oude versies Bill en Beverly (en dit is de volledige cast). De club keert weer terug naar Derry, de plek waar alle ellende begon...
 

 

Helaas moeten we nog flink wat maanden wachten op de glorieuze terugkeer van terrorclown Pennywise (Bill Skarsgard). IT: Chapter Two draait pas in september in de bios.