Bijna twintig jaar geleden verscheen Starship Troopers in de bioscopen. Nu is bekend geworden dat er druk wordt gewerkt aan een reboot van Paul Verhoevens satirische sciencefictionfilm.

Article continues after the ad

Borstklopperij

In de roman Starship Troopers is de aarde in oorlog met een buitenaards ras van gigantische insecten. De altijd rebelse Paul Verhoeven verfilmde het boek, maar gaf er zijn eigen draai aan. Naar eigen zeggen vond hij het boek waardeloos, omdat het bol stond van de Amerikaanse borstklopperij. De film werd dan ook, naast een spectaculaire actiefilm vol indrukwekkende effecten, ook stiekem een parodie op stoere oorlogsfilms en opgeblazen patriottisme.   

David Hasselhoff

Als je aan exploderende gigantische kevers denkt, denk je waarschijnlijk niet aan David Hasselhoff en Pamela Anderson. Toch zijn de schrijvers van de nieuwe Baywatch-film (met Dwayne ‘The Rock’ Johnson en ZacEfron) ingehuurd om een script te schrijven voor de reboot van Starship Troopers. Volgens de makers zal de nieuwe Starship Troopers-film geen remake worden van Paul Verhoevens film, maar een nieuwe verfilming van de gelijknamige roman.