Star Wars: Episode IX - The Rise Of Skywalker Rey C-3PO

Eerder deze week verscheen de laatste trailer van het sciencefictionepos Star Wars: Episode IX - The Rise Of Skywalker. Hoewel de film pas op 18 december verschijnt, breekt Star Wars nú al een paar records. Zelfs Avengers: Endgame is niet veilig!

De nieuwste trailer werd vertoond tijdens het populaire sportprogramma Monday Night Football. Het einde van de ‘originele’ Star Wars-reeks was meteen een hit! Eerlijk is eerlijk: de trailer was ook schitterend en zat vol met interessante twists. De boze keizer leeft nog? Finn, Rey en Poe trekken eindelijk samen op? C3PO neemt… afscheid!?

Article continues after the ad

 

Natuurlijk zijn de laatste beelden van Carrie Fisher ook een bijzonder element, en líjkt de film terug te keren naar Endor uit Return Of The Jedi. Hoe zou het met de geliefde Ewoks gaan?

Nu is duidelijk dat The Rise Of Skywalker al een paar records gevestigd heeft. Het eerste zit hem in de (aanzienlijke) duur van de film: 155 minuten. De kloeke speeltijd is daarmee een record voor de Star Wars-reeks. Het scheelt trouwens niet heel veel: The Last Jedi was 152 minuten, en de films uit de serie worden telkens een paar minuten langer. Solo: A Star Wars Story en Rogue One vormen uitzonderingen, maar deze op zichzelf staande verhalen zijn ook een geval apart.

Door het tegenvallende resultaat van Solo, en de kritiek op The Last Jedi, twijfelde men van tevoren of Star Wars misschien een beetje op z’n retour is. Dat lijkt allerminst het geval! De Amerikaanse bioscoopketens AMC en Fandango, en het ticketbureau Atom Tickets melden dat het stormloopt qua reserveringen.

Star Wars: Episode IX - The Rise Of Skywalker

In het eerste uur dat de kaartjes te reserveren waren verkocht The Rise Of Skywalker 45% méér kaartjes dan… Avengers: Endgame. Dit trok uiteindelijk weer recht: Endgame blééf maar gaan in de voorverkoop, maar The Rise Of Skywalker is nog steeds de populairste Star Wars-film in de voorverkoop. Met afstand, want er worden ongeveer 2,5 keer zo veel kaarten gereserveerd als voor The Last Jedi.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat The Rise Of Skywalker het bizarre omzetrecord van Avengers: Endgame (3 miljard!) gaat breken, maar het is wel een teken dat fans nog lang niet klaar zijn met de avonturen in 'A Galaxy Far, Far Away'. Dat komt goed uit, want binnenkort verschijnt de nieuwe serie The Mandalorian op Disney+ en zijn er alweer meerdere Star Wars-films in de maak.