Regisseur Colin Trevorrow werkt niet meer aan Star Wars: Episode IX. De maker van Jurassic World is zojuist op de officiële Star Wars-site aan de kant gezet.

Article continues after the ad

Het volledige statement (hier te lezen) luidt als volgt.

‘Lucasfilm en Colin Trevorrow hebben in overleg besloten de samenwerking aan Star Wars: Episode IX te beëindigen. Colin heeft geweldig meegewerkt aan het ontwikkelingsproces, maar we zijn tot de conclusie gekomen dat onze visies voor het project niet overeenkwamen. We wensen Colin het beste, en delen binnenkort meer informatie over de film.’

Zeperd

Trevorrow regisseerde het zéér succcesvolle Jurassic World, maar zijn recente film The Book of Henry was een behoorlijke commerciële én creatieve zeperd. Of Trevorrow’s vertrek hier iets mee te maken heeft is onduidelijk. Op Twitter vieren Star Wars-fans ondertussen feest. Zij hadden al weinig vertrouwen in de regisseur.

I find your lack of faith disturbing

De recente Star Wars-films lijken sowieso last te hebben van een ‘regisseursprobleem’. Eerder werden Phil Lord en Christopher Miller van de Han Solo-film gehaald, en vervangen door Ron Howard. Josh Trank zou een spin-off maken over de ruimtehuurling Boba Fett, maar ook hij werd uiteindelijk afgekeurd. Gareth Edwards bleef voor Rogue One aan boord, maar moest wel grote stukken van de film opnieuw schieten.

Het is nog onbekend wie het werk van Trevorrow overneemt. Mogelijk kruipt Rian Johnson (Episode VIII) achter het roer, of misschien J.J. Abrams, die Episode VII regisseerde.

Star Wars: Episode IX staat nog steeds gepland voor een release op 24 mei 2019. Eind dit jaar, 13 december is het eerst de beurt aan Episode VIII - The Last Jedi.