Star Trek Animated Series
Star Trek Animated Series

Het Star Trek-universum blijft zich maar uitbreiden! Naast het tweede seizoen van Star Trek:Discovery en de nieuwe serie rond Captain Picard komt er nu ook een nieuwe animatieserie aan. En deze gaat gemaakt worden door Mike McMahan, één van de schrijvers van de absurde animatie Rick and Morty.


Star Trek: Lower Decks
De nieuwe serie gaat Star Trek: Lower Decks heten. Zoals de titel al doet vermoeden gaat de serie zich richten op wat er zich op de lagere verdiepingen van de Enterprise afspeelt. Het wordt absoluut een comedy, maar Lower Decks wordt ook weer niet een volledige parodie, zoals The Orville van Seth MacFarlane dat wel is. Alex Kurtzman, die de hele Star Trek-franchise overziet, gaat zich ook ontfermen over deze animatieserie. Die zal dus binnen het bestaande Star Trek-universum passen.

Ontzettende superfan

Article continues after the ad

Kurzman besloot om met McMahan in zee te gaan toen hij zag wat een ontzettende superfan deze schrijver is: “Zijn kat heet Riker. Zijn zoon heet Sagan. Deze man is ontzettende toegewijd”, aldus de producent tegen het vakblad The Hollywood Reporter. “Hij is ontzettend grappig en kent elke scène van elke Star Trek-episode, en dat is zijn geheim: hij schrijft met het pure vreugdevolle hart van een echte fan”. Het lijkt erop dat Star Trek: Lower Decks een absolute must-see gaat worden voor Trekkies. Wanneer de serie in première gaat is nog niet duidelijk.


Het is niet de eerste serie gebaseerd op de populaire science fiction-saga; in 1973 en 1974 was er ook al een kortlopende tekenfilmserie over de bemanning van de Starship Enterprise. Die serie kreeg echter maar 22 afleveringen.