De afgelopen week verschenen door heel Los Angeles billboards met de ‘Netflix is a joke’. Een tv-spot die werd uitgezonden tijdens de Emmy-uitreiking onthulde wat er schuilging achter deze raadselachtige tekst.

Article continues after the ad

Persoonlijke hygiëne

'Netflix is a joke’ bleek de aftrap van een reclamecampagne die de comedyspecials van Netflix onder de aandacht moet brengen. In de begeleidende tv-spot is te zien hoe verschillende legendarische stand-up comedians hun opwachting maken in uiteenlopende Netflix-series. Zo praat Jerry Seinfeld in House of Cards de oren van het hoofd van Frank Underwood. Dave Chappelle heeft een bijzonder verzoek voor de kids van Stranger Things. Chris Rock veroorzaakt op zijn beurt een gevangenisopstand in Orange is the New Black. Ellen DeGeneres heeft ten slotte wat tips voor persoonlijke hygiëne in het historische drama The Crown.

Geen toeval

De nieuwe comedyspecials van Seinfeld, Rock en DeGeneres zullen binnenkort te zien zijn op Netflix. In plaats van een promo vol fragmenten uit de shows, besloot de streaming-gigant om de specials op deze originele manier te promoten. Ook de keuze van de series was geen toeval: al deze series waren genomineerd voor een Emmy!