Vorig jaar gooide regisseur Jordan Peele enorm hoge ogen met zijn filmhit Get Out. De mysterieuze thriller werd genomineerd voor meerdere Oscars en trok een immense menigte naar bioscopen over de hele wereld. Smaakte de film voor jou naar meer? Ook de makers van de onverwachts succesvolle low budget-horror lijken een toekomst te zien voor Get Out.

Article continues after the ad

‘Hij overweegt een sequel’

Tegen Variety heeft producent Jason Blum - verantwoordelijk voor tientallen bioscoopknallers zoals Paranormal Activity en Whiplash - gezegd dat een vervolg van de film uit 2018 wel ziet zitten. "Als Jordan Peele [de regisseur, red.] een vervolg wil maken, werk ik direct mee. Alles ligt echter aan hem. Ik weet wel dat hij een sequel overweegt”, aldus Blum.

‘Losse eindjes’

Zijn uitspraak is in lijn met eerdere uitspraken van Peele over een eventueel tweede deel. "Ik zal een vervolg zeker overwegen. Ik hou van het universum van Get Out en denk ook dat ik er meer verhalen over kan vertellen. Er zijn nog een hoop losse eindjes, zoals je hebt gemerkt aan het einde van de eerste film”, aldus de regisseur in februari. Peele heeft daarnaast ook nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij meer psychologische thrillers wil maken.

Duistere dingen

In Get Out zien we hoe Chris, een Afro-Amerikaanse jongen, met zijn blanke vriendin Rose naar het zuidelijk gelegen landgoed van haar familie reist om kennis te maken met haar ouders. Aanvankelijk denkt hij dat het overdreven vriendelijke gedrag van de familie hun manier is om om te gaan met het feit dat Rose een donkere vriend heeft. Als hij een serie vreemde ontdekkingen doet, komt hij er achter dat er een bijzonder duistere reden is waarom hij uitgenodigd is.

Must watch

Wij stemmen vast ‘voor’ en houden jou natuurlijk op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom een mogelijke sequel. Durfde je Get Out niet in de bios te kijken, of is het uitkomen van de film vorig jaar volledig aan je voorbij gegaan? Kijk ‘m dan alsnog; hij is meer dan de moeite waard.

Bekijk de trailer in bovenstaande video.