Squid Game 2

Squid Game is een van de grootste successen die Netflix ooit heeft gehad en wij zijn nog lang niet uitgespeeld! Wanneer kunnen we Squid Game seizoen 2 verwachten en welke deelnemers keren er terug naar het zieke spel? Wij zochten het voor je uit!

Dit artikel bevat spoilers voor Squid Game seizoen 1.

Squid Game seizoen 2 releasedate

Helaas, Netflix heeft seizoen 2 nog niet besteld! Wij verwachten dat daar gauw verandering in komt gezien Squid Game de grootste hit is die de streamingdienst ooit heeft gehad, en het aantal kijkers stijgt nog steeds. Maar feit is dat je nog even geduld zal moeten hebben.

Article continues after the ad

Bedenker en regisseur Hwang Dong-hyuck werkt momenteel aan een filmproject met de titel KO Club (Killing Old Men Club). In verschillende interviews zegt hij seizoen 2 niet uit te sluiten, maar hij waarschuwt ook dat ie een langzame schrijver is. Zijn eerste idee voor Squid Game stamt uit 2008 en hij deed maar liefst 6 maanden over het schrijven van de eerste 2 afleveringen. Yikes!

Maar Squid Game seizoen 2 kan nog heel veel verschillende richtingen op.

 

Informatie over Squid Game seizoen 2

Squid Game laat genoeg open eindjes over in zijn laatste aflevering voor seizoen 2. Seong Gi-hun besluit op het laatste moment zijn dochter in Amerika niet te bezoeken maar terug te keren naar het spel. Hij lijkt vastberaden om de organisatie achter Squid Game voor eens en altijd te stoppen.

Ondertussen blijft de Front Man vrolijk doorgaan met zijn zieke spelletjes en de gemaskerde miljonairs gaven ook hints dat de Squid Game organisatie al heel lang en over de hele wereld mensen met schulden werft voor hun vermaak. En hoe zit het met de broer van de Front Man, Hwang Jun-ho? Heeft hij de kogel overleefd en op miraculeuze wijze het eiland kunnen ontsnappen?

Wat we al weten via interviews met regisseur Hwang Dong-hyuck is dat hij plannen heeft voor Squid Game seizoen 2, maar die zijn nog alles behalve concreet. Hij geeft de voorkeur aan het samenstellen van een nieuw schrijversteam en het inhuren van meerdere regisseurs. "Ik heb nog geen goed uitgewerkte plannen voor Squid Game 2 en ik word al moe als ik eraan denk. Maar als ik het doe, dan doe ik het zeker niet alleen. Ik zou een schrijversteam aanstellen en meerdere ervaren regisseurs."

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

 

Het verhaal van Squid Game seizoen 2

Jawel, er zijn al wat hints naar Squid Game 2 gedropt door de regisseur! "Een van de verhalen die ik in seizoen 2 wil behandelen is die van de Front Man. Ik denk dat het probleem met politieagenten niet alleen in Korea speelt. Via internationaal nieuws hoor ik vaker over politie die niet snel genoeg reageert op problemen. Daardoor kan een situatie verslechteren of zelfs meer slachtoffers veroorzaken. Dat probleem wil ik in Squid Game aanstippen en misschien verder uitwerken in seizoen 2."

Maar de Front Man is niet het enige personage dat meer screentime verdient. De lieve opa (die op het eind niet zo lief bleek te zijn), Oh Il-nam, is ook een favoriet van Hwang Dong-hyuk. Het zou zomaar kunnen dat Squid Game 2 een verkapte prequel wordt waarin we een jonge Oh Il-nam volgen. Hoe is hij stinkend rijk geworden en wat bezielde hem om een fucked up systeem zoals dat van Squid Game op te zetten?

Op zijn sterfbed beantwoordt de oude man deze vragen al deels, maar volgens de regisseur zijn er nog genoeg sappige details om te tonen. Persoonlijk zetten wij ons geld alsnog op de terugkeer van Seong Gi-hun als de held; we willen gewoon zien of hij het Squid Game systeem neer kan halen!

 

Terugkerende Squid Game castleden

Omdat Squid Game 2 nog niet besteld is door Netflix, weten we niks over terugkerende castleden. Wat wel duidelijk is: de hoofdcast werd in één klap wereldberoemd!

Als Squid Game seizoen 2 gemaakt wordt (en waarom niet, Netflix?), keert Seong Gi-hun acteur Lee Jung-jae ongetwijfeld terug. De acteur is al erg populair in eigen land en kan ook makkelijk internationaal het gezicht van Squid Game worden. Hetzelfde geldt voor Front Man-acteur Lee Byung-hun. Hij heeft genoeg starpower dat Netflix graag in de buidel tast voor zijn terugkeer in seizoen 2.

Veel van de hoofdrolspelers komen natuurlijk om het leven in het eerste seizoen, of gaat Squid Game alsnog een stunt uithalen en een paar terugbrengen uit de dood? Het zou zomaar kunnen dat Oh Il-nam terugkeert via flashbacks, omdat de regisseur zijn rol in het opzetten van de Squid Game-organisatie wil verkennen. En aan de populariteit van Jung Hoyeon te zien (die de Noord-Koreaanse dief Kang Sae-byeok speelde) is haar dood misschien ook niet zo definitief als je denkt. Ongetwijfeld speelt haar jongere broertje sowieso nog een rol in Squid Game seizoen 2.

 

Squid Game ontvangst en reacties van fans

Als je nog niet van Squid Game gehoord hebt, heb je hopelijk een toffe tijd onder een steen doorgebracht. Het is alleen maar officieel de GROOTSTE NETFLIX RELEASE OOIT! Zo groot dat zelfs John de Mol nadenkt over Squid Game-achtige spelshows voor arme studenten.

Ook bij Superguide zijn we lyrisch over de Koreaanse Netflix-serie en gaven we hem 5 sterren in onze recensie. Luister ook onze Bankplakkers podcast waarin Debby Nobel haar mening geeft over Squid Game.

De rest van Nederland is net zo dol op de zieke spelletjes van Squid Game. De memes zijn ook top, check deze voorbeelden maar!

 

De kinderspelletjes zijn dankzij TikTok- en YouTube videos razendpopulair onder Nederlandse kids. Door al het bloedvergieten zijn zij natuurlijk niet de doelgroep voor de Netflix-serie... wat awkward situaties oplevert. Netflix had de leeftijdrating eerst ook op 12 jaar en ouder gezet, wat misschien ietsiepietsie te optimistisch is. Die 12-jarigen kunnen beter naar de Minecraft en Roblox-versies van Squid Game kijken.

 

Squid Game seizoen 2 geruchten en speculatie

De speculatie van de regisseur en bedenker van Squid Game hebben we al uitgebreid behandeld, maar er is ook interessante speculatie over Oh Il-nam. De oude man kon heel goed opschieten van Seong Gi-hun, maar was dat toeval? Er zijn hints dat hij weleens de vader van Seong kan zijn!

Raar idee? Nee hoor, zo herkenden beide mannen de buurt uit het knikkerspel en hint Oh Il-nam meerdere keren dat hij vroeger een zoontje had. Niet alleen dat, zijn verjaardag zit eraan te komen en hij zoekt naar een cadeau. Aan het begin van de serie probeert Seong Gi-hun de pincode van zijn moeders bankpas te raden door zijn verjaardag in te voeren.

Niet alleen is zijn verjaardag over 2 dagen al, de achternaam van zijn moeder wordt door het pasje onthuld: Oh. Dat is dezelfde achternaam als de oude man!

Het is niet bevestigd door Netflix en Seong en zijn moeder spreken ook nooit over zijn vader, dus ga maar lekker hierover malen de komende dagen muhahaha!

Squid Game staat exclusief op Netflix en seizoen 2 is nog niet bevestigd door de streamingdienst. Ze hebben wel bekendgemaakt dat de Koreaanse serie hun grootste première ooit was.