Grimm
Grimm

Na het stoppen van Once Upon A Time en Grimm waren het even magere tijden voor spookjesliefhebbers. Grimm, waarin een politieagent jaagt op mythische monsters krijgt in elk geval een spin-off/reboot!

Grimm was een fantasy/detectiveserie, gebaseerd op de beroemde sprookjes van de gebroeders Grimm. De serie begon ongeveer tegelijkertijd met Once Upon A Time, en wordt daar regelmatig mee vergeleken, hoewel Grimm een stuk ehm… grimmiger is.

In de originele serie ontdekt rechercheur Burckhardt (David Giuntoli) dat hij een ‘Grimm’ is. Hij kan sprookjeswezens zien, en het is zijn taak om mens en monster tegen elkaar te beschermen. Burckhardt wordt bijgestaan door ‘tough guy’-detective Hank Griffin (Russel Hornsby) en de pacifistische weerwolf Monroe (Silas Weir Mitchell).

Big Trubel?

Volgens Deadline wordt de spin-off voor NBC geschreven door Melissa Glenn, die eerder verantwoordelijk was voor Iron Fist, Zoo en Leverage. De serie lijkt waarschijnlijk vrij veel op het origineel, maar zal een vrouwelijke hoofdrolspeler krijgen. Daarnaast zullen er bekende figuren uit de voorganger terugkeren. David Giuntoli had het vorig jaar al over een mogelijke spin-off over Trubel.

Article continues after the ad

De bovennatuurlijke strijd tussen mensen en wonderwezens eindigde vorig jaar, na zes seizoenen. Sindsdien is de serie te volgen op Netflix (in Nederland de eerste vijf seizoenen). Het lijkt erop dat de serie via de streamingplatformen alsnog een tweede leven krijgt!