Het nieuws dat er geen seizoen zes van House of Cards zou komen, sloeg bij fans in als een bom. Nadat hoofdrolspeler Kevin Spacey beschuldigd werd van seksueel misbruik trok Netflix al snel de stekker uit de serie. Maar toch is er hoop.

Article continues after the ad

Frank gaat dood

De streamingdienst heeft laten weten dat de opnames tot 8 december nog stil zullen liggen, maar waarschijnlijk snel weer hervat worden. Uiteraard zonder hoofdrolspeler Kevin Spacey (Frank Underwood). Verwacht wordt dat hij off screen om het leven zal komen.

Hoopvol

Een medewerker van MRC, het productiehuis achter de serie, heeft een brief gestuurd naar de cast en crew waarin hij zegt "hoopvol te zijn productie binnenkort opnieuw te hervatten". "We blijven samenwerken met Netflix in de hoop binnenkort de productie opnieuw te hervatten", zo staat geschreven in de brief die is gepubliceerd door The Hollywood Reporter. De medewerker schrijft verder dat de cast en crew ook voor de volgende twee weken zullen betaald worden.

Verhaallijn

De schrijvers van de reeks zijn intussen druk bezig met de verhaallijnen voor het zesde seizoen, waarin Frank Underwood dood zal gaan. Hoe is nog de vraag. Op 8 december zullen we weten of de opnames van seizoen zes zullen worden hervat of dat ze toch nog uitgesteld worden.