Spoorloos-presentator Derk Bolt en zijn cameraman Eugenio Follender zijn vrijdag vrijgelaten. Dat meldt de Colombiaanse guerrillabeweging ELN, die de twee sinds zaterdag vasthield, op Twitter. Ze zouden in goede conditie zijn, aldus de tweet.

Article continues after the ad

‘Mister Spoorloos’

Bolt en Follender waren in Colombia op zoek naar een biologische moeder van een Nederlander die ter adoptie was afgestaan. Derk Bolt belandt tijdens zijn vele reizen vaker in gevaarlijke situaties. Zo werd hij meerdere keren beroofd en stond hij doodsangsten uit tijdens bijvoorbeeld een reis door Bangladesh, waarbij de chauffeur veel te hard reed over hele smalle dijkjes.

Buitenlandse zaken

Ook de Colombiaanse radiozender RCN meldde de vrijlating van de twee. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kon de vrijlating van de twee nog niet direct bevestigen.

Onveilig gebied

Details over waar de twee werden vastgehouden, waar ze nu zijn of waar ze naar toe worden gebracht zijn niet naar buiten gebracht. Eerder werd gemeld dat de Nederlanders vast  zaten op het grondgebied van de gemeente El Tarra in de provincie Noord-Santander, in de buurt van de grens met Venezuela. Het gebied wordt als onveilig betiteld door de aanwezigheid van meerdere gewapende groepen, waaronder het ELN.