Presentator Derk Bolt en zijn vaste cameraman Eugenio Follender zijn in Colombia ontvoerd tijdens opnames van het tv-programma Spoorloos.

Article continues after the ad

ELN

Volgens de Colombiaanse krant El Tiempo zijn de twee sinds zaterdag ontvoerd door de linkse guerrillabeweging ELN. De ontvoering was in de plaats El Tarra in de noordelijke deelstaat Norte de Santander. Bolt en Follender waren in Colombia op zoek naar een biologische moeder van een Nederlander die ter adoptie was afgestaan.

Leger

De Colombiaanse autoriteiten eisen de onmiddellijke vrijlating van de twee Nederlanders. Het leger heeft speciale veiligheidstroepen gestuurd om de Nederlanders op te sporen. In een verklaring staat dat met inzet van de luchtmacht het gebied waar de ontvoering plaatsvond wordt verkend.

Buitenlandse Zaken

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat twee Nederlandse journalisten "tegen hun zin in vastgehouden" worden in Colombia. Een woordvoerder laat weten dat de zaak de hoogste prioriteit heeft. Om de ontwikkelingen niet te beïnvloeden, wil het ministerie verder niets kwijt.