Mocht je onder een steen geleefd hebben wat The Walking Dead-nieuws betreft: Rick Grimes legt in het negende seizoen het loodje. AMC kondigde onlangs aan dat Andrew Lincoln zijn laatste zinnen als Rick uitspreekt in de vijfde aflevering. En voor die aflevering is er nu een teaser naar buiten gebracht. Hold on to your horses!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

RICK GRIMES YOU BETTER GET UP 🗣 #TheWalkingDead

Een bericht gedeeld door ⠀⠀⠀⠀ we are the walking dead (@twdfamilyy) op

Want dat is namelijk niét wat Rick deed. Na een val van zijn paard in de vierde aflevering, kwam hij vrij ongelukkig op een paal neer (klinkt als een slecht excuus bij de dokter, maar is in Ricks geval vrij luguber). 

Omdat The Walking Dead geen spoilers wil plaatsen voor landen die een tikkie achterlopen op de serie, hebben ze de teaser onbeschikbaar gemaakt voor Nederland. Na wat graven hebben we op sociale media een exemplaartje van de video kunnen vinden. Met Spaanse ondertiteling. Dat wel. 

Article continues after the ad

Nadat Rick zich op wonderbaarlijke wijze van de paal heeft kunnen bevrijden, strompelt hij achtervolgd door een horde zombies terug naar zijn groepie. Blijkbaar treft hij zijn vriendin Michonne, die hem vertelt: "het is niet over; wij sterven niet."

In de teaser zien we ook een glimps van de aangekondigde flashbacks waarin oude bekenden als Shane en Hershel langs zullen komen. Wellicht komt-ie ze tegen in de berg lijken waar hij doorheen worstelt?

Dood door bloedverlies? Opgegeten door zombies? Niets is zeker. Wat wel zeker is is dat het een emotioneel afscheid wordt voor de fans. De Amerikaanse fans trekken het namelijk nu al bijna niet meer.