Het populaire G.I. Joe-personage Snake Eyes krijgt een eigen film. De mysterieuze ninja-commando die nooit een woord zegt zorgde voor de betere actiescenes van de eerdere twee G.I. Joe-films. Van de dialogen zal deze film het dus niet moeten hebben, van de actie wel.

Article continues after the ad

Zwart-Witte rivaliteit

De altijd in het zwarte geklede Snake Eyes werd in G.I. Joe: Rise of Cobra (2009) en G.I. Joe: Retaliation (2013) gespeeld door martial arts-wonder Ray Park, vooral bekend van zijn rol als Darth Maul uit Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Zijn aartsvijand is de Japanse Ninja Storm Shadow, die juist altijd in het wit gekleed is. Deze werd in G.I. Joe Retaliation gespeeld door de Koreaan Byung-Hun Lee.

Snake Eyes-Scenarist al geregeld

Wanneer de Snake Eyes-film moet verschijnen is nog niet bekend. Filmstudio Paramount Pictures heeft al een opvolger voor G.I. Joe: Retaliation op de planning staan voor maart 2020. Het is niet duidelijk of dat deze spin-off wordt. Onlangs kondigde Paramount ook een M.A.S.K.-film aan, en er gaan geruchten dat de studio wil dat deze nieuwe speelgoedfranchise zich in hetzelfde ‘Cinematic Universe’ gaat afspelen als de G.I. Joe-films. Paramount heeft al een scenarist voor de film aangesteld, namelijk Evan Spiliotopoulos. Deze schrijver werd bekend met het script van het door critici neergesabelde The Huntsman: Winter’s War uit 2016. Het jaar erop herstelde hij zijn reputatie met het script voor de live action-versie van Beauty and the Beast.

Goedkoopste actiefiguurtje

In de onlangs verschenen Netflix-documentaire The Toys That made Us onthulden de ontwerpers van speelgoedfabrikant Hasbro dat het actiefiguurtje van Snake Eyes het goedkoopste was om te produceren, omdat die niet geverfd hoefde te worden. De speelgoedmakers konden hun lol niet op toen dit goedkoopste figuurtje het populairst bleek.