Spider-Man is (weer) terug! De film ging deze week in première in Nederland en wist al volle zalen te trekken. Bijna 60.000 mensen zagen Tom Holland schitteren als derde Spidey in zeventien jaar tijd.

Article continues after the ad

Homecoming

Het is overigens niet Hollands eerst optreden als de spineenman. Hij speelde de rol ook al in de laatste Captain America-film. In Homecoming wil Peter ‘Spider-Man’ Parker het liefst de held uithangen, maar moet hij zich eigenlijk concentreren op zijn schoolcarrière. Wanneer een nieuwe schurk zich aandient in de vorm van The Vulture, is het tijd voor Parker om zijn superheldenpak aan te trekken.

Derde spinnenman

Holland krijgt over het algemeen goede kritieken voor zijn rol als Spider-Man, waarmee hij Tobey MaGuire en Andrew Garfield opvolgt. Naast Holland zien we in Homecoming onder anderen Marisa Tomei als zijn tante May, Robert Downey Jr. als Tony Stark en Michael Keaton als The Vulture.

Bioscoopsuccessen

Andere film die het op dit moment goed doen in de Nederlandse bioscopen zijn Despicable Me, Baby Driver en Pirates of the Caribbean 5. De nieuwe film van Michiel Huisman, 2:22, doet het relatief ook goed, maar draait in veel minder zalen dan bijvoorbeeld Spider-Man: Homecoming (49 tegenover 197 zalen).