Kerstmis komt vroeg dit jaar, want één van de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen ooit gaat tóch plaatsvinden: er komt eindelijk een reünie van de Spice Girls. Mel B (Scary Spice), Mel C (Sporty Spice), Geri (Ginger Spice), Emma (Baby Spice) en Victoria (Posh Spice) zullen volgend jaar samen een tv-special én een compilatiealbum gaan maken.

Article continues after the ad

20 jaar

De fans wachten nu al jaren op een reünie van de Spice Girls, de populairste meidenband van de jaren negentig. In 2015 bestond hun debuutsingle ‘Wannabe’ 20 jaar. Daardoor werd er volop gespeculeerd over een volledige reünie van de vijf Spice Girls. 

TV-special én album

Volgens bronnen zou dat moment nu zijn aangebroken: Melanie C heeft alles in het werk gesteld om de meiden weer bij elkaar te krijgen. Ze slaagde in haar opzet. “Deze zomer heeft het vijftal in het geheim een bespreking gehouden en uiteindelijk zijn ze allemaal aan boord voor de reünie in 2018”, zegt een insider tegen The Sun. “Ze zullen samenwerken aan een reeks projecten, waaronder een album en een tv-special waarin de Spice Girls worden gevierd.”

Olympische Spelen

De vijf zangeressen traden voor het laatst samen op tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen in 2012, waar ze de liedjes Wannabe en Spice Up Your Life hebben gezongen. Daarmee braken ze het record voor meest verstuurde tweets tijdens hun optreden. Een jaar later kwam het vijftal nog één keer samen voor de première van een Spice Girls-musical in Londen, maar die flopte jammerlijk.