Kerstmis komt vroeg dit jaar, want één van de meest onwaarschijnlijke gebeurtenissen ooit gaat tóch plaatsvinden: er komt eindelijk een reünie van de Spice Girls. Mel B (Scary Spice), Mel C (Sporty Spice), Geri (Ginger Spice), Emma (Baby Spice) en Victoria (Posh Spice) zullen volgend jaar samen een tv-special én een compilatiealbum gaan maken.

20 jaar

De fans wachten nu al jaren op een reünie van de Spice Girls, de populairste meidenband van de jaren negentig. In 2015 bestond hun debuutsingle ‘Wannabe’ 20 jaar. Daardoor werd er volop gespeculeerd over een volledige reünie van de vijf Spice Girls. 

TV-special én album

Volgens bronnen zou dat moment nu zijn aangebroken: Melanie C heeft alles in het werk gesteld om de meiden weer bij elkaar te krijgen. Ze slaagde in haar opzet. “Deze zomer heeft het vijftal in het geheim een bespreking gehouden en uiteindelijk zijn ze allemaal aan boord voor de reünie in 2018”, zegt een insider tegen The Sun. “Ze zullen samenwerken aan een reeks projecten, waaronder een album en een tv-special waarin de Spice Girls worden gevierd.”

Olympische Spelen

De vijf zangeressen traden voor het laatst samen op tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Londen in 2012, waar ze de liedjes Wannabe en Spice Up Your Life hebben gezongen. Daarmee braken ze het record voor meest verstuurde tweets tijdens hun optreden. Een jaar later kwam het vijftal nog één keer samen voor de première van een Spice Girls-musical in Londen, maar die flopte jammerlijk.

Het DCEU-filmuniversum krijgt een nieuwe mokerslag te verwerken: The Flash met Ezra Miller in de hoofdrol is uitgesteld tot 2021. The Fastest Man Alive moet nog even geduld hebben en we kunnen Dumbledore de schuld geven.

Hu, hoe dan, vraag je? Nou: Ezra Miller speelt een belangrijke rol in de Fantastic Beasts-films en, spoiler alert, hij is ook weer van de partij voor de derde film. Net als Johnny Depp, overigens. Fantastic Beasts 3 begint in juli 2019 met filmen en daardoor kan Ezra niet óók nog eens The Flash in diezelfde periode proppen. Ook zou het script voor de superheldenfilm nog niet perfect zijn geweest, zo meldt filmblad Variety.

Snelheidsduivel

The Flash dook voor het eerst op in Batman vs. Superman: Dawn of Justice (2016). Daarna kreeg hij een wat grotere rol in het niet-zo-superteam van Justice League (2017). Sinds die film horen we niets meer van de snelste man ter wereld en dat blijft voorlopig dus nog wel even zo...

    

Aquaman

Het is na de exit van Superman-acteur Henry Cavill (die wij overigens een meesteracteur vinden) de tweede rechtse hoek in het gezicht van de DCEU in korte tijd. Mogelijk komt er met Aquaman in december dan eindelijk een beetje licht in de duisternis. Anders kan de DCEU een keiharde reboot wel gebruiken! 

Eén van de allergrootste horrorklassiekers aller tijden komt op Halloween naar Pathé. De bioscoopketen komt dan eenmalig met een speciale versie, The Director's Cut. En daar zit de intens enge spider walk-scène in. *Bibber*.

Critici zien The Exorcist nog altijd als een van de beste horrorfilms ooit. Het verhaal over het Amerikaanse meisje Regan, dat een demoon in zich heeft, zorgt nog steeds voor koude rillingen. Ook vliegen de iconische filmmomenten je om de oren: van de kotsscène tot de 'spider walk'.

Spider-Regan

Maar die spider-walk zat er in het origineel uit 1973 niet eens in. De scène, waarin Regan ondersteboven van de trap waggelt, is later pas toegevoegd. De reden? Dit stukje werd gefilmd met behulp van een contortionist (iemand die zijn ledematen in allerlei richtingen kan buigen). Je zag de draadjes die haar vasthielden nog op beeld en die zijn later, toen CGI een ding werd, weggehaald. 

Pathé komt nu met de ultieme versie: die is mede door de spider walk elf minuten langer. Tickets bestel je hier. Blijf je liever thuis? Netflix schotelt je ook genoeg engs voor in hun speciale Halloween-maand. Ook The Haunting of Hill House, een gloednieuwe horrorserie, is net uit.

The Exorcist

★★★★★
Horror 1973
Film