GTST cast seizoen 31

Na weken vol vermissingenauto-ongelukken en emotionele bevallingen is het alweer tijd voor de cliffhanger van Goede Tijden Slechte Tijden. Wij zochten uit wat je op 8 juli kunt verwachten. 

Goede Tijden, Slechte Tijden sluit het seizoen altijd af met een spannende cliffhanger, denk aan de dodelijke parachutesprong of de schietpartij tijdens de bruiloft van Nina en Noud. Na een seizoen waarin Ludo flink te pakken werd genomen door zijn aartsrivaal Richard, lijkt deze heftige verhaallijn zijn climax te bereiken. Maar dat is niet de enige grote gebeurtenis in de seizoensfinale. We hebben de belangrijkste verhaallijnen op een rijtje gezet.

 

1. Ludo, Janine, Richard en Billy

De strijd tussen Ludo en Janine Sanders vs. Billy de Palma en Richard van Nooten houdt de GTST-kijkers al maanden in zijn greep. Het begon met de vermissing van de zakenman en zijn duistere momenten op het booreiland. Door deze gebeurtenissen zag Janine zich geroepen om de rol van Ludo over te nemen en wraak te nemen op Richard. Ze ontpopte zich tot een manipulatieve soapschurk, die zelfs Richards ex gebruikte om zijn relatie met Billy te verpesten. 

Article continues after the ad

Omdat de rivaliteit uit de hand dreigde te lopen, kwam er een wapenstilstand: Ludo kreeg zijn veilinghuis terug en de relatie tussen Billy en Richard leek gered. Of is dat maar schijn? Eind deze week betrapt Billy haar liefje met Ludo's voormalige bodyguard Leon. Smeedt Richard - een week voor de grote cliffhanger - alsnog een plannetje om Ludo ten val te brengen?

Of dat hem gaat lukken, is een tweede. Door deze ontdekking beseft Billy dat het vertrouwen in haar kersverse man compleet weg is. En dat zorgt voor een opmerkelijke twist. "Billy wordt nogal gekwetst door Richard", schemert Lone van Roosendaal door in Veronica Superguide. "Ze heeft daar in eerste instantie veel verdriet van, maar herpakt zich en neemt in de cliffhanger wraak op hem. Ze zorgt ervoor dat Richard behoorlijk in de problemen komt." 


2. Zijn Richards laatste uren geslagen?

Nu Billy erop gebrand is wraak te nemen op haar liefje, mag Richard wel uitkijken. Het zouden zomaar eens zijn laatste minuten kunnen zijn, zo is te zien in de video hieronder. Overigens komt dit niet geheel uit de lucht vallen. Billy's dochter Shanti krijgt in de cliffhangerweek namelijk heftig nieuws te horen van een tarotkaartlezer. Heeft dit iets te maken met een mogelijk afscheid van Richard? 

 


3. De hereniging met baby Tom

Genoeg over alle haat en nijd in Meerdijk, want het is na een helse paar maanden tijd voor wat 'goede tijden' voor de jonge Demi Verduyn. Ze raakte ongepland zwanger van supermarktmanager Marwan, die niet wist dat ze minderjarig was. En na veel geworstel en twijfels besloot ze in één van de meest emotionele afleveringen ooit haar kind af te staan. De tiener probeerde haar leven daarna zo goed als mogelijk op te pakken, maar het grote gemis bleef. 


De jonge tiener kan dan ook niet anders dan smeken om de terugkeer van haar kleintje. "Ik denk dat ik zelf veranderd ben sinds de geboorte. Ik miste hem echt heel erg. Ik dacht dat het een goede beslissing was om hem af te staan, maar het voelde gewoon niet goed. Ik ben zijn moeder en ik wil hem bij me hebben." Is dat voldoende om Tom terug te krijgen? Er staat in ieder geval een emotionele hereniging op de agenda. 

 

4. Ilyas vs. Marwan

De familie Verduyn ontvangt kleine Tom met open armen, maar hoe zit dat met 'vader' Marwan? Hij is de laatste tijd erg roekeloos bezig en heeft meer aandacht voor zijn nieuwe medewerkster Nanda dan voor zijn geliefde buurtsuper. Hierdoor kan zijn broertje Ilyas zijn bloed wel drinken. Doet hij dit puur vanwege het gemis om zijn zoontje en verandert hij op slag als hij de kleine Tom ontmoet? Voor Demi is dat te hopen.

 

5. Tijd van komen en gaan

Wie dit jaar sowieso geen onderdeel zijn van de cliffhanger zijn Nina, Bing en hun drie kleine kinderen. Zij vertrekken deze week al naar het prachtige Indonesië. Voordat het zover is, moet er nog getrouwd worden om zo alle zaken voor de kinderen goed te regelen als er onverhoopt wat gebeurt. Een groot feest is het niet, maar zelfs in tijden van corona gaat dit niet geruisloos.

Van een langdurig afscheid is echter geen sprake, het vertrek heeft alles te maken de zwangerschapsverlof van Marly van der Velden.


De leegte die zij achterlaten wordt gevuld door Anton en Linda, die terugkeren na hun tripje in Amerika. Zij zorgen gelijk voor wat spannende intriges. Linda ontmoet Antons nieuwe collega en is gelijk onder de indruk van deze casanova.

GTST, dokter Roman

 

Normaal gesproken zou Linda er niet aan denken om Anton te bedriegen, maar na het tripje naar Amerika is hun liefdesleven bekoeld. Dat maakt de verleiding wel een stuk groter om de passie bij iemand anders te zoeken. 

 

De cliffhanger van GTST is op 8 juli te zien om 20:00 uur op RTL 4. Op 30 augustus keert de soap terug voor zijn 32e seizoen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.