Friends: The Reunion met oa. Jennifer Aniston, Matt LeBlanc en David Schwimmer

De laaangverwachte Friends-reünie blijft een eenmalig ding. De zes hoofdrolspelers zijn niet van plan om dit over een paar jaar nog een keer te doen.

Dit maakt me aan het huilen, maar dit is de laatste keer dat we als groep over de show zullen praten”, vertelde Courtney Cox (Monica) tijdens Friends: The Reunion, die vanaf vandaag op de Amerikaanse streamingdienst HBO Max te zien is. “We gaan dit niet over vijftien jaar nog een keer doen.

‘Erg cool’

De reünie, die vrijdag in Nederland te zien is op SBS6, kijkt terug op een hoop iconische momenten uit de populaire sitcom. Zelfs de sets van de appartementen, waar nu ook een LEGO set van is gemaakt, en het koffiehuis, Central Perk, werden weer opgebouwd. “Ik wist dat het geweldig zou zijn om deze vijf mensen te zien, maar ik had er niet op gerekend om weer op deze set en in deze omgeving te zijn”, vertelde Matt LeBlanc (Joey). “Het is erg cool.

Article continues after the ad

Sterke vriendschappen

De castleden zien elkaar niet meer zo vaak, maar de sterke Friends-band is er nog steeds. “De beste manier waarop ik het kan omschrijven is dat als we elkaar tegenkomen op een feestje of zoiets, we de hele avond bij elkaar zitten”, zei Matthew Perry (Chandler). Ook Courtney is dankbaar voor haar friends for life. “Het veranderde onze levens voor altijd – niet alleen die van ons maar ook van kijkers. Dat is een geweldig gevoel om voor altijd te koesteren.

Friends: The Reunion is vrijdag 28 mei om 20:30 uur te zien op SBS6. Na dit aller-, aller-, allerlaatste afscheid toch weer zin om een binge-marathon te houden? Dit zijn de 9 beste Friends-afleveringen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.